JEDINSTVENI MUZIČKI SPEKTAKL NA BIOSKOPSKOM PLATNU: Sedam novih pesama u Diznijevoj animaciji “Želja” (FOTO/ VIDEO)

Promo

23. 11. 2023. u 16:15

NAKON velikog uspeha animacije “Zaleđeno kraljevstvo” i neponovljivih pesama koje su je utemeljile na samom vrhu Diznijevog kraljevstva, najnovija avantura “Želja” donosi u bioskope nove numere i nagoveštava zabavan mjuzikl.

ЈЕДИНСТВЕНИ МУЗИЧКИ СПЕКТАКЛ НА БИОСКОПСКОМ ПЛАТНУ: Седам нових песама у Дизнијевој анимацији “Жеља” (ФОТО/ ВИДЕО)

Foto: Promo

Danas je bioskopski repertoar bogatiji za još jedno uzbudljivo ostvarenje, najnoviju Diznijevu animaciju “Želja”. Na velikom platnu naći će se originalna priča sa potpuno novim Diznijevim junacima i novim pesmama.

Iako su same priče učinile Diznijeve filmove dugovečnim i kultnim, Volt Dizni studio poznat je i po jedinstvenim i originalnim pesmama, a njih 16 ovenčano je nagradom Oskar za najbolju originalnu pesmu. Jedna od najomiljeniih nagrađivanih songova svakako je pesma koju u animaciji Zaleđeno kraljevstvo izvodi Diznijeva junakinja Elza „Sad je kraj“, a starije generacije pamte i čuveni hit „Under the Sea“ iz ctanog „Mala sirena“.

Foto: Promo

Sedam novih i originalnih pesama stiže sa novom animacijom „Želja“, a potpisuje ih usklađeni dvojac pevačica i tekstopisac Džulija Majkls, kao i dobitnik nagrade Gremi, Bendžamin Rajs. Majkls je do sada pisala za mnoge svetske izvođače od Pink do Selene Gomez, a Dizni je za nju bio poseban izazov: 

- Odrasla sam gledajući Diznijeve filmove i sećam se kako sam po kući pevala Pokahontas - rekla je ona.

Foto: Promo

Sa pesmom „Dobro došli u Rosas“ (Welcome to Rosas) počinje sinhronizovana animacija „Želja” uvodeći nas u magično kraljevstvo smešteno na Pirinejskom poluostrvu u kom se sve želje ostvaruju. Tamo živi i glavna junakinja Aša.

Snimljene su i druge numere, od istoimene “Želja” (Wish), “Zvezde sjaj” (I’m a Star), do “Svim svojim bićem” (At All Costs), “To mi je hvala” (This is the Thanks I Get) i drugih, a prepev songova u domaćoj izvedbi radila je Biljana Brun koja takođe navodi rad na Diznijevim pesmama kao posebno važnim:

Foto: Promo

- Prepev treba da ima isti smisao kao original gde svaki slog mora da isprati vrstu akcenta, melodija svake reči mora da ostane nepromenjena, a tekst zaista otpevan na srpskom jeziku. Komplikovan, ali neizmerno zabavan porces.

Podsetimo, Beograd je bio jedan od prvih gradova u regionu i šire u kom je održana svečana premijera Želje kojoj su prisustvovale ličnosti naše javne scene, učesnici u sinhronizaciji i glasovnom oživljavanju likova, Lejla Hot, Teodora Ristovski, Ognjen Radivojević, Srđan Čolić Mobi i drugi.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE BESNA: Poginuo Dmitrij Adajev