Praznik klasične muzike u Zaječaru

PR

10. 10. 2023. u 17:25

Grad Zaječar je bio izuzetan domaćin spektakularnog klavirskog koncerta pijaniste Stefana Đokovića na velikoj sceni pozorišta Zoran Radmilović.

Празник класичне музике у Зајечару

Foto Marko Daniel

Pijanista Stefan Đoković očarao je publiku svojim virtuoznim izvođenjem klasičnih kompozicija, dok je čarobni glas soprana Nevene Đoković dodatno obogatio ovaj praznik klasične muzike.

Sala Pozorišta Zoran Radmilović bila ispunjena do poslednjeg mesta, a publika je uživala u ovom izvanrednom muzičkom spektaklu.

Posebno želimo da istaknemo veliku podršku koju smo dobili od grada Zaječara i gradonačelnika Boška Ničića. Njihova podrška je bila od suštinskog značaja za uspeh ovog koncerta i dokaz da se umetnost i kultura cene i podržavaju u ovom gradu sa bogatom kulturno umetničkom tradicijom.

Sopran Nevena Đoković, mlada operska pevačica, bila je poseban gost projekta Sa Mozzartom na krilima muzike. Njen nastup na sceni je ostavio neizbrisiv utisak na publiku.

Tim projekta "Sa Mozzartom na krilima muzike" imao je priliku da istraži i divi se arheološkom lokalitetu Felix Romuliana, pod zaštitom UNESCO-a, dan nakon ovog uspešnog koncerta. Zaječar je pokazao svoju bogatu kulturnu i istorijsku baštinu.

Fondacija Mozzart, koja od samog početka sa pijanistom Stefanom Đokovićem obilazi Srbiju, pokazala je na delu društvenu odgovornost i izuzetan doprinos popularizaciji klasične muzike. Ovaj koncert u Zaječaru bio je još jedan korak u ostvarivanju humane misije da klasićnu muziku približimo svim građanima i vratimo kulturu u njen dom-dom kulture.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!