FILMSKU KOMPANIJU PREVARIO LAŽNI BENEDIKT KAMBERBAČ: Lopovi uz pomoć veštačke inteligencije stvorili glas holivudskog glumca

Đ.G.

14. 05. 2023. u 19:28

KOMPANIJU Peabody Films iz Španije su napali prevaranti koji su koristili veštačku inteligenciju da imitiraju glas Benedikta Kamberbača, piše Dejli Mejl.

ФИЛМСКУ КОМПАНИЈУ ПРЕВАРИО ЛАЖНИ БЕНЕДИКТ КАМБЕРБАЧ: Лопови уз помоћ вештачке интелигенције створили глас холивудског глумца

Foto: Profimedia

Prema rečima scenariste i direktora kompanije Boba Vilijama, prvo je osoba koja se predstavila kao agent zvezde Osvetnika pisala kompaniji i ponudila da pozove. Nakon toga, dobili su poziv od nekoga sa glasom Benedikta Kamberbača da sklope dogovor za rad u filmu.

- I taj Kamberbačov glas je bio 100% u skladu sa njegovim pravim glasom - rekao je Vilijam.

Kompanija je otkrila prevaru tek nakon što su samozvani Kamberbač i njegov agent odbili da se sastanu lično.

- U početku je izgledalo kao da se san ostvario: očigledno je Kamberbač pročitao scenario za naš film i bio je zainteresovan za razgovor o ulozi. Ali bili smo šokirani i razočarani kada smo saznali da smo bili žrtva veštačke inteligencije koja se pretvarala da je poznati glumac - rekao je reditelj.

Ranije je objavljeno da će Kamberbač glumiti u TV adaptaciji knjige Meta Hejga "Kako zaustaviti vreme".

(dailymail)

BONUS VIDEO: TRENUTAK PADA HELIKOPTERA - U regionu Brijanska srušile se četiri letelice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)