BAJAGINE "INSTRUKTORE" NAPUSTILI BASISTA I BUBNJAR: Oglasio se za "Novosti" i objasnio šta je razlog

V. M. P.

15. 03. 2023. u 10:35

ROK grupa Bajaga i instruktori ostala je, pre dva meseca, bez originalnog bas gitariste Miroslava Cvetkovića Cveleta i bubnjara Čedomira Macure. To je za "Novosti" juče potvrdio Momčilo Bajagić, naglašavajući da je već našao nove muzičare čija će imena saopštiti krajem marta.

БАЈАГИНЕ ИНСТРУКТОРЕ НАПУСТИЛИ БАСИСТА И БУБЊАР: Огласио се за Новости и објаснио шта је разлог

Foto: N. Skenderija

- Nije bilo nikakve svađe niti teških reči između nas - rekao je za naš list Bajaga. - Došlo je do neke vrste zamora materijala. Novi članovi su se već pridružili "Instruktorima", 17. marta imamo koncert u Ljubljani i publika koja bude došla će ih premijerno čuti i videti, a onda i posetioci festivala "Vivaldi" 23. marta na Mećavniku.

I Cvele, koji važi za jednog od najboljih basista u bivšoj Jugoslaviji, nekadašnji član grupa "Tilt", "Pop mašina" i "Papatra", potvrdio nam je juče da više nije Bajagin "instruktor":

- Razlozi za moj odlazak iz benda su privatne prirode. Pre dva dana sam napunio 70 godina i rešio da se penzionišem. Bajaga i ja se nismo svađali, u dobrim smo odnosima. Naravno, planiram da se i dalje bavim muzikom.

Kako saznajemo, razlog zbog kojeg je na bini nenametljivi Cvele odlučio da ode iz benda u kom je od njegovog osnivanja 1984. jeste što je nedavno prvi put stao na ludi kamen sa 15 leta mlađom profesorkom. Kao i svaki mladoženja, razumljivo, želi da što više vremena provodi sa suprugom.

I bubnjar Čeda Macura, bivši član "Nevernih beba", "Revolvera" i "Viktorijinog" pratećeg benda, koji se "Instruktorima" pridružio 1996. godine, otišao je iz grupe bez zle krvi. Kako saznajemo, on je u poslu koji nema veze sa muzikom, a uz to ima i malo dete, zbog čega ne želi da odsustvuje od kuće i po šest meseci godišnje. Naime, čak i kada nije u pitanju turneja, toliko vremena je potrebno da bend održi, na primer, 60 koncerata u godini.

Što se tiče planova Bajage i instruktora, oni nakon zimske dvomesečne pauze nastavljaju sa koncertima, a već imaju zakazane nastupe do kraja leta. Takođe, Momčilo radi na novim pesmama koje planiraju da objave na 12. studijskom albumu, a sve u susret 2024. godini kada obeležavaju četiri decenije karijere.

BONUS VIDEO: ISKRENO - Nataša Bekvalac o odgajanju dece

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)