DA LI JE DŽEK MOGAO DA PREŽIVI? DŽejms Kameron rekreirao kultnu scenu iz "Titanika" i testirao teoriju

Novosti online

03. 02. 2023. u 15:47

GLAVNE uloge u filmu imali su Leonardo di Kaprio (48), koji je tumačio lik Džeka, kao i Kejt Vinslet (47) u ulozi Rouz. U sceni nakon što je brod potonuo, Rouz se popela na vrata koja su plutala po vodi, dok Džek nije uspeo da se spase.

ДА ЛИ ЈЕ ЏЕК МОГАО ДА ПРЕЖИВИ? Џејмс Камерон рекреирао култну сцену из Титаника и тестирао теорију

Foto: Promo

U poslednje vreme na društvenim mrežama kruži teorija da je Džek mogao da spase svoj život jer je imao dovoljno mesta pored Rouz.

Džejms se u javnosti često susreće s pitanjima o teoriji, pa je odlučio da testira tu istu u emisiji "Titanic: 25 Years Later With James Cameron".

Uz naučnike, Džejms je rekreirao poznatu scenu iz filma, te testirao četiri različita scenarija na kojima je Džek uspeo da se popne na vrata.

U prvom scenariju, oboje su se popeli na splav, ali su uronili u ledenu vodu. Nakon toga su "glumce" postavili u položaj gde im je iznad vode podignut gornji deo tela, kao i vitalni organi, pa su se time povećale njihove šanse za preživljavanje.

Kao poslednji test, glumci su izveli sve fizički naporne radnje kroz koje su Džek i Rouz prolazili pre nego što su uopšte pronašli vrata. Uključili su i scenu u kojoj je drugi putnik hteo da iskoristi Rouz kao pomoć u plutanju. Dodali su i dodatan trenutak, koji se nije dogodio u filmu, a u kojem je Rouz dala Džeku prsluk za spasavanje.

- Da smo tako napravili, mogao je izdržati dok čamac za spasavanje ne stigne tamo. Džek je možda i preživeo, ali tu postoji mnogo varijabli. Mislim da je njegov proces razmišljanja bio: "Neću učiniti niti jednu stvar koja će ugroziti nju". I to je u potpunosti njegov karakter - rekao je Kameron nakon testiranja.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!