DUA LIPA U CENTRU SKANDALA: Tvrdila da neće da peva u Kataru zbog "ljudskih prava", a sad isplivala prepiska u kojoj je tata nudi

Novosti online

04. 12. 2022. u 22:35

BRITANSKA pevačica poreklom sa Kosova i Metohije Dua Lipa pre nekoliko nedelja izjavila je da nema nameru da nastupi na na Mundijalu u Kataru "zbog kršenja ljudskih prava u ovoj državi", ali saznanja do kojih je došao "Dejli mejl" bacaju novo svetlo na ceo slučaj.

ДУА ЛИПА У ЦЕНТРУ СКАНДАЛА: Тврдила да неће да пева у Катару због људских права, а сад испливала преписка у којој је тата нуди

Foto: EPA/Depositphotos

Iako je pevačica tvrdila da nikada nije bila u pregovorima za nastup u Kataru, britanski portal je objavio prepisku između njenog oca Dukađina Lipe i zvaničnika svetskog prvenstva u fudbalu, mada on tvrdi da "nije slao imejlove sa nastupom na umu".

U prvom mejlu, poslatom još 9. marta 2020. godine Dukađin Lipa navodi da "predstavlja svoju ćerku", i da želi da razgovara "o planovima Vrhovnog odbora za nastupe umetnika na Svetskom prvenstvu u Kataru 2022. godine". On se, takođe, pohvalio svojim vezama sa umetnicima poput Kalvina Harisa, Majli Sajrus i Šona Mendeza.

Otac pevačice u januaru 2021. ponovo se obratio zvaničnicima Mundijala.

- Samo sam želeo da se nadovežem na svoju prethodnu poruku i pitam se da li bi bilo moguće da razgovaramo o bilo kakvoj prilici koja bi mogla da se pojavi, a u kojoj možemo pomoći - piše u mejlu, u kome se Dukađin Lipa, takođe, pohvalio nastupima svoje ćerke.

Član odbora uputio je kratak odgovor.

- Fantastično je čuti vas i znati za tu mogućnost sa Duom, kao i saznanje da je i ona zainteresovana.

Foto: Printscreen

Dukađin Lipa kasnije je izjavio da je u toku 2020. godine razmenio nekoliko poruka sa marketinškim timom Svetskog prvenstva Katara. Iako zvuči neverovatno, gotovo nemoguće, on tvrdi da Dua Lipa nije bila uključena u pregovore, niti je za njih znala.

Pevačica je, podsetimo, na društvenim mrežama nedavno objavila izjavu u kojoj tvrdi da nastup na Mundijalu u Kataru nikada nije bio u planu.

- Trenutno se spekuliše da ću nastupati na ceremoniji otvaranja Svetskog prvenstva u Kataru. Neću tamo nastupiti niti sam ikada bila deo ikakvih pregovora - rekla je pevačica prošlog meseca.

U intervjuu za "Varajeti" prošle nedelje rekla je da sportski događaj u Kataru "protivi njenim uverenjima".

Iako je "zgrožena kršenjem ljudskih prava u Kataru", napadi i provokacije sa kojima je godinama suočen srpski narod, uopšte ne dotiču pevačicu. Lipa, koja u južnu srpsku pokrajinu svrati samo kako bi otpevala nekoliko pesama, dosledna je u veličanju samoproglašenog Kosova. Ne libi se da iznosi izuzetno negativne stavove prema Srbiji, slavi "dan nezavisnosti" tzv. Kosova...

U nekoliko navrata je tvrdila da "Kosovo nije Srbija", a jednom prilikom otišla je i korak dalje i objavila fotografiju mape takozvane Velike Albanije.

Pre nekoliko godina razbesnela je javnost kada je ajvar predstavila kao albanski proizvod. 

Gostujući u emisiji Šona Evansa, u kojem poznate ličnosti jedu ljuta krilca i odgovaraju na pitanja, dala je sraman odgovor o pomenutom specijalitetu. Kada je voditelj pitao koji je albanski delikates koji bi svako trebalo da proba pre nego što umre, Dua se nije premišljala, već je kao iz topa rekla - ajvar!

Naredni kadar u emisiji, dok ona još priča o ovom specijalitetu, je slika ajvara i to ona na kojoj piše - Leskovački ajvar.

(RT)

„U 2020. imao sam nekoliko razmena e-pošte sa marketinškim timom Svetskog prvenstva Katara u ličnom svojstvu organizatora festivala.

Dua nije bila uključena niti je znala za te razmene ili bilo kakve druge razgovore. Kada sam se predstavio, dao sam im svoju punu prošlost koja je uključivala i moje predstavljanje Due. Ali pojasnio sam da ne razgovaram s njima imajući na umu nju i to vrlo jasno rekao kada su me pitali da li se moja pitanja odnose na Duu.

To je bilo početkom 2021. godine, u vreme kada se Katar nekoliko puta obavezao (od dobijanja ugovora na Svetskom prvenstvu) da će reformisati svoje zakone o radu i ispraviti svoje stanje ljudskih prava. Kako je razgovor odmicao i Svetsko prvenstvo se približavalo, postalo je jasno da ova obećanja neće biti ispoštovana pa sam prestao da razgovaram sa njima. Od tada mi se obratilo nekoliko ljudi povezanih sa Svjetskim prvenstvom u Kataru, kojima sam jasno rekao da Dua NEĆE biti umešana u njih." (izjava Dukađina Lipe)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda