EMOCIJE BUKNULE POSLE 4 GODINE: Bajaga i "Instruktori" uspešno okončali mini-turneju po SAD i Kanadi

V. N.

22. 11. 2022. u 12:11

PRESTONIČKI rokeri Bajaga i "Instruktori" okončali su uspešnu mini-turneju po SAD i Kanadi tokom koje su, u dva vikenda, održali koncerte u San Francisku, Torontu, Njujorku i Čikagu, obradovavši posle četiri godine na hiljade svojih obožavalaca preko Bare.

ЕМОЦИЈЕ БУКНУЛЕ ПОСЛЕ 4 ГОДИНЕ: Бајага и Инструктори успешно окончали мини-турнеју по САД и Канади

Foto Instagram/bajagaiinstruktori

Turneju su započeli 11. novembra nastupom u rekordno posećenom klubu "Rokapulko" u San Francisku, gradu u koji muzičari sa naših prostora ređe dolaze zbog udaljenosti. Dan kasnije, Bajaga i "Instruktori" svirali su u Torontu, u dvorani "Finiks konsert teatar".

- Odlična sala, u kojoj su svirali mnogi poznati muzičari, od Džonija Keša do Dejvida Bouvija - zadovoljno ističe Bajaga.

Drugi vikend započeo je u nedeljama unapred rasprodatom njujorškom klubu "Kating rum", u centru Menhetna, koji prima 1.200 posetilaca. Suvlasnik kluba je glumac Kris Not, najpoznatiji po ulozi Zverke u seriji "Seks i grad", a muzičari ističu da im je to bio najbolji koncert u Velikoj jabuci. Za kraj, šlag na torti beše neizostavni Čikago, grad sa najbrojnijom srpskom dijasporom. Dvoipočasovni koncert u "Kompas areni" probudio je mnogima sećanja na neka davna vremena.

U publici su, na ova četiri koncerta, podjednako uživali i oni koji su rasli uz bezvremene Bajagine hitove, kao i mlađi koji su ih prvi put uživo slušali. Mnogi od njih srpski jezik ne govore savršeno, ali bez greške od reči do reči pevaju "Zažmuri", "Moji drugovi", "Plavi safir", "Samo nam je ljubav potrebna"...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024