BAJAGA ODREPOVAO "21. VEK": Beogradski rokeri posle dvogodišnje pauze objavili novi singl

V. N.

14. 06. 2022. u 12:20

POPULARNI prestonički rokeri Bajaga i "Instruktori" iznenadili su obožavaoce singlom "21. vek", prvim od albuma "Ovaj svet se menja" iz 2020. godine.

БАЈАГА ОДРЕПОВАО 21. ВЕК: Београдски рокери после двогодишње паузе објавили нови сингл

Foto Nebojša Babić

Nova pesma govori o stvarima koje poslednjih godina potresaju planetu i u rep je maniru. Bajaga samostalno potpisuje tekst, muziku je komponovao sa klavijaturistom Sašom Loknerom, dok su za aranžman zaslužni Lokner i gitarista "Instruktora" Marko Nježić. U himničnom refrenu Bajaga nam poručuje da "21. vek počeo je tek, a oni hoće sve da nas iznenade", dok se u strofama, između ostalog, osvrće na devedesete godine, sećajući se traume iz vremena albuma "Muzika na struju", što beše "gadno vreme rata, al' nažalost u blizini novi rat se hvata".

- Pesma "21. vek" je odraz vremena u kojem živimo i rezime svega što nam se dešava u protekle dve-tri godine - ističe Bajaga. - U prošlom veku smo imali veoma uspešnu pesmu "20. vek", a u ovom veku su se stvari malo promenile, pa sam imao potrebu da napišem i numeru "21. vek". Ono što smo do sada doživeli u njemu, nije bilo tako lepo kao u 20. tako da je pesma malo mračnija, u skladu sa mračnom realnošću.

Bajagu i "Instruktore" očekuje radno leto. Već u petak 17. juna sviraju u Bitolju, 18. juna u Demir Kapiji, 25. juna u Cirihu, 30. juna u Mariboru, dok u julu i avgustu imaju zakazane nastupe u Banjaluci, Šibeniku, Vrnjačkoj Banji, Herceg Novom, Opatiji, Sežani...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEN POGLED U DARI LEDI KRV U ŽILAMA: Evo kako okrutna časna sestra zapravo izlgeda (FOTO)