TRAGIČNA ISTORIJA SRPSKOG NARODA: Patrijarh u Zvezdara teatru gledao predstavu

V. N.

14. 11. 2022. u 06:40

PATRIJARH Porfirije gledao je u Zvezdara teatru pozorišnu predstavu "Knjiga o Milutinu" u režiji Egona Savina i u briljantnom izvođenju Nenada Jezdića, koja je obeležila godišnjicu izvođenja, simbolično baš na 11. novembar, kada je 1918. potpisana kapitulacija Nemačke u šumi kod francuskog grada Kompjenja, blizu Pariza, čime je završen Prvi svetski rat.

ТРАГИЧНА ИСТОРИЈА СРПСКОГ НАРОДА: Патријарх у Звездара театру гледао представу

Foto Instagram/porfirije_patrijarh

Po završetku predstave patrijarh se zadržao u razgovoru sa Jezdićem, "bratom i prijateljem" kako ga zove, i čestitao mu, kao i ostatku ekipe, na godišnjici igranja.

Foto Instagram/porfirije_patrijarh

"Knjiga o Milutinu" je ispovest nekadašnjeg ratnika, seljaka iz Šumadije, koji imaginarnom slušaocu priča tragičnu sudbinu svoje porodice i istoriju srpske države od Sarajevskog atentata pa do posle Drugog svetskog rata. Patrijarh je na društenim mrežama podsetio da je Veliki rat, u kojem je srpska vojska učestvovala od prvog do poslednjeg dana i dala veliki doprinos pobedi saveznika, ostavio teške posledice od kojih je najveća stradanje samog naroda, od deteta do starca. Prema zvaničnim podacima, Srbija je u Prvom svetskom ratu izgubila četvrtinu svog stanovništva, to jest 1.247.435 ljudi...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju