O POSTRAMSKOM U POETICI ACE POPOVIĆA: Promocija knjige Dejana Petkovića u Zvezdara teatru

V.V.S.

31. 10. 2022. u 13:33

U ZVEZDARA teataru u utorak,1.novembra, biće predstavljena knjiga "Postdramsko u poetici Aleksandra Popovića" Dejana Petkovića, u izdanju Sterijinog pozorja.

О ПОСТРАМСКОМ У ПОЕТИЦИ АЦЕ ПОПОВИЋА: Промоција књиге Дејана Петковића у Звездара театру

Foto:Arhiva "Novosti"

Promocija će, nimalo slučajno, biti otržana u ovom pozorištu, jer je komadom Ace Popovića (1929 - 1996) "Mrešćenje šarana" (režija Dejan Mijač) 1984.godine otvoren Zvezdara teatar.

U istorijatu kuće zabeleženo je da su ekipu "Mrešćenja šarana" činili Mirjana Karanović, koja je tada tek završila akademiju, Vojislav Brajović tada već poznat po ulozi Tihog u "Otpisanima", Bora Todorović, Lazar Ristovski, Rada Đuričin, Gordana Pavlov i Izet Hajdarhodžić, a "iako su dolazili iz različitih pozorišnih ansambala, poneseni dobrom energijom svi su igrali kao jedan pod rediteljskom palicom Dejana Mijača".

Predstava je odigrana 251. put pred skoro devedest četiri hiljade gledalaca i tako otvorila vrata novom pozorištu za buduće uspehe.

O knjizi "Postdramsko u poetici Aleksandra Popovića" govore Nebojša Romčević, Ksenija Radulović, Miroslav Radonjić i autor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)