VOLELA BIH DA UGOSTIM PUTINA I ZELENSKOG: Jovana Joksimović za "Novosti" - Nepristojnost me izbaci iz ravnoteže

Marina Jungić Milošević

16. 10. 2022. u 14:00

NE doživljavam sebe kao moćnu poslovnu ženu, nego kao nekoga ko je svih ovih dvadesetak godina imao sreću da radi posao koji voli i ko se trudio da ga radi na najbolji mogući način. I to mi je i dalje ambicija. Da radim, budem vredna i pokušam da budem još bolja.

ВОЛЕЛА БИХ ДА УГОСТИМ ПУТИНА И ЗЕЛЕНСКОГ: Јована Јоксимовић за Новости - Непристојност ме избаци из равнотеже

Sa suprugom Željkom, Foto M. Obradović

Da se usavršavam, pravim program koji će ljudi hteti da gledaju i da vodim agenciju čije će vesti svi čitati. Više od toga mi nije ni potrebno, a nisam sigurna ni da je moguće - ističe za "Novosti" Jovana Joksimović, glavna i odgovorna urednica Tanjuga i voditeljka jutarnjeg programa "Uranak" na TV K1.

Iza nje je više od dve decenije uspešne karijere, koju je započela na televiziji BK, a nastavila na RTS-u, TV Pink i TV Prva, da bi krajem 2020. godine preuzela sadašnje pozicije. Ipak, jedno od naših najpoznatijih i najlepših TV lica ne doživljava sebe kao moćnu poslovnu ženu na medijskoj sceni Srbije.

Uspešni ste u svetu u kojem vladaju muškarci. U kojim situacijama ste jači od njih?

- Pošto istinski verujem da su muškarci i žene ravnopravni, uopšte se ne bavim tim računicama jer one uvek potenciraju razlike između polova. Ne delim situacije na teške za žene ili lakše za žene, pa da ja tu nešto budem jača, nego mislim da su sve situacije iste, za sve nas. I do tebe je kako ćeš da ih rešiš, kog god da si pola.

Dragan Stojković Piksi rado viđen gost, Foto K1 TV

Kakve utiske nosite iz susreta s predsednikom Vučićem?

- On je svakako najozbiljnija politička figura u Srbiji, izuzetno pripremljen sagovornik i neki put se čini da ne postoji ništa na šta nema odgovor. Svaki put kada se sretnemo u studiju, uspostavi se odnos poštovanja, između ostalog i zato što nikada ništa ne traži. Moj posao je da postavljam pitanja, a ne da navijam ni za, ni protiv njega - iskrena je Jovana Joksimović.

Vaš život mnogima liči na filmsku bajku. O čemu ste sanjali kada ste 2001. godine stali pred kamere u autorskim emisijama "Trejler", a potom i "Blokbaster"?

- Ne verujem da iko počne da radi neki posao a da ne sanja o uspehu, slavi i bajci koju pominjete. Naravno, sve to posle izgleda mnogo drukčije, jer vrlo brzo naučiš da svaki uspeh zahteva taman toliko rada da posle teško možeš u bilo čemu da uživaš, pa ni u slavi. Padneš od umora i nije ti ni do čega. Šalu na stranu, meni se jeste posrećilo, zato što radim baš ono što sam uvek htela, što volim, pritom i u okruženju koje takođe volim. Opet, ne shvatam to olako.

Ima i onih koji kažu: "Lako je Jovani kad joj je muž kupio televiziju." Kako se nosite sa zlim jezicima?

- Nikada nisam očekivala ni da će svi da me vole, ni da neće biti onih koji će svaki moj uspeh da objasne nekom teorijom zavere. Tako da se sa svim tim uglavnom i ne nosim, nego ignorišem. Ne postoji nijedan razlog da se ponašam drukčije.

Koga biste voleli da ugostite u svojoj emisiji na K1 televiziji?

- Putina i Zelenskog! Pa ako treba da počne taj treći svetski rat, da krene iz mog studija.

Gledaoci pamte kako ste političaru Mlađanu Đorđeviću odbrusili: "Ovo je moja emisija, ja sam urednica. Reklame!"... Šta može da vas izbaci iz ravnoteže?

- Nepristojnost me izbaci iz ravnoteže, licemerje i oni koji pokažu da nemaju poštovanja ni prema meni, ni prema gledaocima. Mlađan Đorđević je ispunio sva tri uslova i zato je izbačen. Zauvek.

Drago Jovanović i Jovana, Foto K1 Promo

Dragan Stojković Piksi prvi put je u vašoj emisiji, 2020. godine, prognozirao odlazak naše reprezentacije na Svetsko fudbalsko prvenstvo u Katar. Kakav je utisak ostavio na vas naš čuveni fudbaler i trener?

- Fenomenalan! On je rezervoar energije i harizme, sjajan čovek koji zna šta hoće i kako to da ostvari. Dragan i Snežana su naši porodični prijatelji, tako da često pomenemo to gostovanje.

Osam godina ste trenirali rukomet u Radničkom, a tri godine zaredom proglašavani ste za najbolju mladu rukometašicu Srbije. Koliko su vam svakodnevni treninzi i disciplina značili kada ste sa 18 godina počinjali na BK TV?

- Sport te nauči da ne postoji konačni poraz, baš kao ni konačna pobeda. I da i jedno i drugo, šta god da se desi, moraš brzo da zaboraviš i nastaviš dalje. Takođe i da je talenat samo nekih desetak odsto, sve ostalo je rad. Timski sport te nauči da je najvažnije da imaš dobar tim, a ne najbolje pojedince. Važne su to lekcije, ne zaboravljaju se.

Šta je najlepše, a šta najteže u vašem poslu?

- Sve što je najlepše, istovremeno je i najteže. I obratno.

Ko je stroži, vaš suprug Željko ili vi u vaspitavanju vašeg sina Koste i bliznakinja Srne i Ane?

- To ko je stroži, morali bismo da pitamo decu, pa kako ona kažu. Ali svakako se trudimo da ih vaspitavamo zajednički, da se držimo određenih principa, a u praksi sve to, naravno, zavisi i od toga ko je kakav dan imao, koliko je umoran, koliko sposoban da zaboravi stres i da im najbolji deo sebe. Hvala Bogu, uglavnom u tome uspevamo.

Šta biste poželeli našem listu za 69. rođendan? A šta našim čitaocima?

- Čitaocima želim da žive u miru i da budu zdravi. A vama da nastavite, ne obazirući se na godine. I srećan vam rođendan.

Foto K1 Promo

"URANAK" JE TIMSKI RAD

A U "Uranku" vas gledamo od ponedeljka do srede, a četvrtkom i petkom domaćin emisije je Drago Jovanović. Koliko je važna razmena energija s njim i ekipom jutarnjeg programa?

- Izuzetno, baš kao i podrška, koju jedno drugom dajemo. Vođenje emisije je timski sport, važno je da se pomažemo, guramo napred, ispravljamo ako neko negde pogreši. Kod jutarnjeg programa najvažnija je priprema, a mi imamo sreću da su sa nama u timu jedni od najboljih u Srbiji. Tanja, Aida i Sonja su srce našeg programa.

NISAM OSIGURALA NOGE

A OD Vojislava Šešelja ste dobili kompliment da imate "noge od milion dolara". Da li ste ih osigurali?

- Ne, pošto ne vodim emisiju nogama, niti nogama pričam. Protiv komplimenata, kao svaka žena, nemam ništa protiv, ali to ne znači da oni učine da zaboravim ni ko sam, ni šta radim i kako radim - kaže Jovana Joksimović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!