"TAMNI JORGOVAN" U BOTANIČKOJ BAŠTI: Rundek održao prvi od tri koncerta

Tanjug

25. 08. 2022. u 23:59

HRVATSKI rok muzičar Darko Rundek sa svojim sastavom “Rundek & Ekipa”, održao je večeras prvi od tri rasprodata koncerta u beogradskoj Botaničkoj bašti “Jevremovac”.

ТАМНИ ЈОРГОВАН У БОТАНИЧКОЈ БАШТИ: Рундек одржао први од три концерта

Foto: Tanjug

- Dobro veče svima. Ponovo smo tu nakon godinu dana. Doneli smo vam "Tamni jorgovan" u Botaničku baštu, na ovako prelepo mesto gde ima 50 vrsta ptica, glista, jelenak, milijarde mikroorganizama -  pozdravio je Rundek publiku na samom početku dvočasovnog koncerta i zasvirao "Tamni jorgovan".

Frontmen bivše jugoslovenske novotalasne grupe “Haustor”, čest gost Beograda i Srbije, prošle godine takođe je imao tri rasprodata koncerta u istom prostoru.

U organizaciji promoterske koncertne agencije “Long Play”, Rundek je promovisao i dalje aktuelni album "Brisani prostor", koji je izašao krajem decembra 2020.

"Izlazimo malo na "Brisani prostor", najavio je Rundek i uz svoj specifičan vokal i gitaru sa ekipom je odredio dalji tok koncerta.

Ređale su se numere s poslednjeg albuma, gotovo čitav je odsviran - "Zovu te", "New World", "Mila", a Rundek se osećao da je "K''o duh", zapitao se zamišljeno "Tko su svi ti ljudi", i preispitao svoj "Unutarnji glas".

Rundek je predstavio i hitove svog bivšeg rok benda “Haustor” i kolekciju svoje bogate solo karijere. Žanrovski nije jednostavno približiti i definisati njegovo stvaralaštvo, koje je na granici regea, bluza i roka, sličnog senzibiliteta sa svetskim imenima kao Sting ili Dejvid Birn.

Publika sjajno reaguje na Rundekove hitove solo karijere u kojima je pružio na poklon sopstvene "Ruke" uz "Makedo" i veoma upozoravajući "Apokalipso", obradu čuvene kompozicije "Aj, Karmela" (jedna od najpopularnijih pesama Republikanaca tokom Španskog građanskog rata 1936-1939. godine).

Set lista je obuhvatila i poetične naslove "Revolucija počinje na tanjuru", "Grane smo na vjetru".

Fanovi ipak i dalje najviše vole hitove "Haustora" koji nije dugo trajao (1979-1990), ali je iznedrio neprolazne stihove koji su se čuli i večeras - "Sejmeni", fatalna "Ena", posebno uvek dinamičan "Šejn", emotivna i divna numera uživo "Šal od svile", ili "Bi mog''o da mogu", a euforija redovno nastaje kad se čuju prvi taktovi "Uzalud pitaš".

Iako Rundek i Ekipa sviraju sve pesme na dosta drugačiji način, usporenijim tempom, pomalo razvučeno, u sasvim novim aranžmanima za koncert, to nimalo nije smetalo nepreglednoj reci posetilaca od nekoliko hiljada, koji su svi redom bili oduševljeni i uz puno ljubavi pevali sve stihove.

Foto: Tanjug

Tekst potpisa

Darko Rundek je jedan od najvećih aktivista za zaštitu životne sredine i nastupi u Botaničkoj bašti za njega imaju veoma poseban značaj.

- Kao dobri gosti ostavljamo na kraju koncerta ovaj prelep prostor pristojno čist. Zato ste od nas dobili specijalne čaše za piće koje slobodno možete nositi kući - rekao je Rundek publici i taj postupak sa specijalnim čašama umetnik je uveo kao koncept prvi put na seriji od svojih pet koncerata u Domu omladine Beograda proleća 2019. godine.

Posle jednog bisa koncert od 130 minuta je definitivno završen, a naredni nastupi su sutra i u nedelju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

"POGLEDAJTE S KAKVIM LAŽOVIMA IMAMO POSLA" Vučić pokazao sramnu foto-montažu koju predstavnici opozicije dele po društvenim mrežama (FOTO)

- POGLEDAJTE sa kakvim bolesnim lažovima imamo posla, pogledajte, poštovani građani, čime se bave i to već 30 dana, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokazujući javnosti foto-montažu fotografije na kojoj se on navodno grli sa Aljbinom Kurtijem, a koju je Srđan Milivojević iz DS delio na društvenim mrežama.

03. 02. 2023. u 14:22

Komentari (0)

MIHIN BRAT OTKRIO: Zašto Arijana nije došla u Beograd - ko će od Sinišine porodice biti na tribinama