KONSTRAKTA ZATVORILA EXIT: Tokom četiri dana u Novom Sadu nastupilo je više od 1.000 izvođača

V. N.

11. 07. 2022. u 22:12

POSLE četiri dana i četiri noći najbolje "žurke" u Novom Sadu, u nedelju je završen "Egzit 2022".

КОНСТРАКТА ЗАТВОРИЛА EXIT: Током четири дана у Новом Саду наступило је више од 1.000 извођача

Foto: ATAImages

Procene su da je kroz kapije Petrovaradinske tvrđave prodefilovalo više od 200.000 posetilaca koji su imali priliku da uživaju u sjajnim koncertima, impresivnim di-džej setovima i retko viđenoj energiji kojom su isijavali i publika i "hedlajneri".

Fantastični utisci koje su glavne zvezde, kao što su hip-hop diva Iggy Azalea, Sepultura, Boris Brejča i ARTBAT podelile sa fanovima, ali i činjenica da je "Egzit" prvi put imao domaćeg "hedlajnera", Anu Đurić Konstraktu, potvrdili su da je u pitanju jedno od najupečatljivijih izdanja ovog festivala.

- Kosmički se poklopilo da smo prvi domaći "hedlajner" na Glavnoj bini ikada, zato što smo "nobl" - rekla je Konstrakta hiljadama fanova.

Na otvaranju "Egzita", simboličnim puštanjem 22 golubice i otkrivanjem instalacije Yellow Submarine na Dunavu poslate su poruke o vrednostima na kojima festival počiva. U svet su sa Petrovaradinske tvrđave otišle poruke mira.

SA TVRĐAVE ODNETO 50 TONA SMEĆA

OD početka festivala, radnici JKP "Čistoća" Novi Sad sakupili su i otpremili kamionima više od 50 tona smeća na Gradsku deponiju.

- Naš posao završetkom "Egzita" nije gotov - navode u "Čistoći". - U narednim danima sledi vraćanje prostora na kojem se održavao festival u prvobitno stanje, nakon što se razmontiraju i otpreme elementi svih bina sa Tvrđave. Tada ćemo imati najviše aktivnosti oko sakupljanja preostalog rasutog otpada.(Lj. P.)

Tokom četiri festivalske večeri Petrovaradinskom tvrđavom hodalo je i plesalo više od 200.000 članova "Egzit" plemena, uz više od 1.000 izvođača koji su nastupali na preko 40 festivalskih bina i zona. Energetski nabijena Glavna bina varirala je od najintenzivnijih emocija, oda ljubavi i tragedije koje je doneo Nik Kejv sa svojim Bad Seeds bendom, zatim spektakla najtraženijeg producenta i di-džeja današnjice Kalvina Harisa, hitmejkera Afrojacka, Jaxa Jonesa, Aloka, Joela Corryja, finskog benda Blind Channela i alternativog beloruskog sastava Molchat Doma.

"MTS Dens Arena" okupila je velikane današnjice, kao što su Boris Brejča, Stephan Bodzin, Adam Beyer, ARTBAT, Honey Dijon, Maceo Plex, Blond:Ish, Anfisa Letyago, Reinier Zonneveld, Monolink, Satori, Denis Sulta, Mathame, koji su do ranih jutarnjih sati razmenjivali energiju i ritam sa tradicionalno najmnogobrojnijom publikom ove bine. Visa Fusion Stage doneo je fuziju žanrova, novih i starih generacija, domaćih i regionalnih izvođača poput bendova "Paraf", Joker Out, "Brkovi", "Artan Lili" i Orthodox Celts, kao i jakih internacionalnih imena među kojima su Marky Ramone i Noisia.

No Sleep Novi Sad bina postajala je iz noći u noć podijum različitih kultnih svetskih klubova - berlinski Watergate uz Adanu Twins i Stephana Jolka, Fabrik Madrid sa Airodom i Indirom Paganotto, pariški underground Possession uz postavku Dax J, Hector Oaks, Parfait, kao i Life and Death showcase, uz Gerda Jansona i Stellarcompanion.

NARKOTICI KOD 25 OSOBA

POLICIJA je poslednjeg dana "Egzit" festivala zaplenila različite vrste narkotika od ukupno 25 osoba, od kojih je 10 lišeno slobode. Kod privedenih su pronađene manja količina marihuane, kokaina, "ekstazija" i druge psihoaktivne supstance.

Protiv svih osumnjičenih biće podnete krivične prijave, zbog postojanja osnovane sumnje da su učinili krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.Lj. P.

Najmirnija noć za medicinare

ZA lekare novosadskog Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, četvrta, poslednja noć "Egzita", bila je najmirnija.

Kako je za "Novosti" rekla dr Nikolina Marić, iz ove zdravstvene ustanove, na Petrovaradinskoj tvrđavi su imali 36 intervencija. Na licu mesta, 34 osobe zbrinute su na Petrovaradinskoj tvrđavi, dok su dve transportovane u Urgentni centar KCV. (Lj. P.)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju