"TREBA IH UHAPSITI": Princ Hari i Megan Markl opet na udaru kritika

Novosti online

07. 06. 2022. u 08:42

PRINC Hari i Megan Markl, koji su bili u Velikoj Britaniji na proslavi platinaste proslave jubileja Elizabete II, kritikovani su na internetu jer su navodno putovali privatnim avionima, uprkos tome što je par obećao da će stremiti ka "održivijoj budućnosti tako što će postati neto nula do 2030. godine".

ТРЕБА ИХ УХАПСИТИ: Принц Хари и Меган Маркл опет на удару критика

Foto: EPA

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa su, kako se izveštava, otputovali u Britaniju privatnim avionom iz Santa Barbare u sredu, 1. juna, a takođe su privatno odleteli u Kaliforniju u nedelju, 5. juna, čak i pre nego što su se završili događaji u čast kraljice.

"Dejli mejl" je izvestio da je par zajedno sa svojom decom – trogodišnjim Arčijem i jednogodišnjom Lilibet Dajanom – poleteo sa aerodroma Farnboro, zapadno od Londona, u poslepodnevnim časovima - i to, kako je izvor naveo, bez pompe.

- Samo su otišli. Nisu se zadržali na povorci za platinasti jubilej - navodi se.

Prema izveštajima, porodica Saseksa stigla je u Kaliforniju oko šest uveče. Otputovali su kući u crnom Rendž Roveru.

Međutim, činjenica da je par uzeo privatni avion za povratno putovanje uprkos tvrdnji da "rade na dostizanju neto nulte emisije ugljenika do kraja ove decenije" iznervirala je javnost.

U novembru prošle godine Hari i Megan su na svom sajtu "Archewell" podelili: "Dok se globalni lideri sastaju na COP26 da bi se posvetili rešenjima za našu klimatsku krizu, svi mi u Arčevilu, predvođeni vojvodom i vojvotkinjom od Saseksa, delimo naše obećanje prema održivijoj budućnosti tako što ćemo postati neto nula do 2030".

Međutim, njihov najnoviji potez isprovocirao je komentatore na društvenim mrežama.

"Princ Hari i Megan primećeni su nakon što su sleteli svojim privatnim avionom nazad u SAD sa jubilarnog putovanja. Nemojte nikad više nikome pričati o klimatskim promenama! Nikada! Licemeri"; "Nije ih bilo briga za planetu"; "Farsa. Princ Hari i njegova supruga su upravo leteli privatnim avionom iz Kalifornije u Veliku Britaniju. Uhapsite ih zbog klimatskih zločina!", samo su neki od komentara na Tviteru.

(B92)

BONUS VIDEO - S-300 U AKCIJI: Ministarstvo odbrane Rusije objavilo snimak dejstva protivavionskog sistema

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri