BILA JE PRVA STARLETA JUGOSLAVIJE: Zavela Kevina Kostnera, nije joj odoleo ni Brega, pozirala za Plejboj, intervjuisala Senu i Pavarotija

Novosti online

13. 04. 2022. u 22:31

MLADA devojka iz malog sela Lukavac kod Tuzle, Dijana Bećirović postala se svetska zvezda koja je uradila intervjue s dvojicom papa, poznatim sportistima i političarima, zavela je Al Paćina, a kako sama kaže nije joj odolio ni Goran Bregović.

БИЛА ЈЕ ПРВА СТАРЛЕТА ЈУГОСЛАВИЈЕ: Завела Кевина Костнера, није јој одолео ни Брега, позирала за Плејбој, интервјуисала Сену и Паваротија

Foto: Printksrin Jutjub

Karijeru modela započela je još kao četrnaestogodišnjakinja, a tokom osamdesetih važila je za seks bombu nekadašnje Jugoslavije. Ova Bosanka je potom napravila zavidnu internacionalnu karijeru radeći kao novinar. Svojevremeno se slikala za časopis “Start”, kao i za čuveni “Plejboj”, a za nju su govorili da je prva jugoslovenska starleta.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diana Niven (@diananiven)

Ostaće upamćeno da je baš ona uradila poslednji intervju sa slavnim vozačem Formule 1 Ajrtonom Senom. Prvog maja 1994. godine Brazilac je poginuo u udesu tokom Velike nagrade San Marina, a Dijana je dva dana pre toga razgovarala sa njim o pitanjima života i smrti.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diana Niven (@diananiven)

-  Pitala sam ga zašto se krsti pre nego što sedne u kola i zna li šta to znači. Mnogi ljudi ne znaju zašto se krste. Sena je imao najbolje odgovore zato što je to istraživao, nije bio površan. Drugo pitanje je bilo: "Šta misliš kad voziš 300 kilometara na sat?" ili "Da li veruješ u život posle smrti?" E, tu smo ostali najduže. On je imao veliku misiju na ovom svetu. Mislim da je njegova smrt počela da budi savest u ljudima. Bio je veoma ranjiv - prisetila se prilikom jednog intervjua.

Arnold Švarceneger otvoreno joj se nabacivao, a jednom je ispričala i da su je optužili da je rasturila Bijelo dugme.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diana Niven (@diananiven)

"Živela sam u Milanu i družila se s Vladom Pravdićem, klavijaturistom “dugmića”. Bio je zaljubljen u mene, ali odjedanput se pojavio Goran Bregović. A kad Goran nešto hoće, onda to i dobije. I tu je krenuo sukob dvojice članova benda. A da li me je Goran ukrao od Vlade? Pa jeste”, ispričala je ona jednom prilikom.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Diana Niven (@diananiven)

Takođe se prisetila da se Niki Lauda tukao zbog nje, da su joj se udvarali Rod Stjuart i Kevin Kostner, i da je pričala sa papom Pavlom II iako je bila “pijana i u miniću”.

Dijana danas ima 59. godina i već duže vreme živi u Los Anđelesu.

(Kurir Stil)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)