NEDA UKRADEN I TOMA ZDRAVKOVIĆ BILI KOMŠIJE: Pevačica u svojoj autobiografiji otkriva nepoznate detalje iz svog života

Novosti online

15. 11. 2021. u 20:17

PEVAČICA Neda Ukraden otkrila je da bi uskoro trebalo da završi svoju autobigrafiju.

НЕДА УКРАДЕН И ТОМА ЗДРАВКОВИЋ БИЛИ КОМШИЈЕ: Певачица у својој аутобиографији открива непознате детаље из свог живота

Foto Instagram/neda.ukraden

Naime, u planu je da putem ove knjige sve tajne isplivaju u javnost, a pominjaće se i političari kojima je Neda pevala.

- Rukopis sam završila, moram još nešto malo da sredim. Postoje divne fotografije koje su ilustracija tog vremena. To je priča o meni i karijeri, zemlji koje više nema, gradu u kom sam živela, o jednom celom muzičkom miljeu, ali i čitavom nizu sjajnih kolega. Ja sam neposredan učesnik i svedok svemu tome. U knjizi će se naći i značajne ličnosti kojima sam pevala, od Josipa Broza Tita do Muamera Gadafija. Govoriću o ljubavima o kojima do sada nisam pričala. Biće raznih tajni. Meni je najveća bol ‘92. godina. Taj nasilni prekid života kada smo roditelji i ja ostali bez svega u životu što smo stekli decenijama unazad. Sve ono što smo kućili, nameštali, obrađivali, bez svega smo ostali. U tom trenutku nemaš kome da se žališ i da se obračunavaš. Sama sam svoju bol i napore nosila – rekla je Neda i dodaje da ništa knjigom neće morati da demantuje, prenosi "Blic".

- Nikada nisam bila žrtva laži, ali uvek postoji nešto što vas zaboli, što je površno i uvredljivo. Koliko dugo radim i postojim, toga je malo bilo – smatra pevačica koja je bila saradnik i veliki prijatelj sa pokojnom Marinom Tucaković. Neda ističe da se više nikada takav autor neće roditi.

- Marina je bila sjajan autor, teško da će to neko moći da izimitira. Otišao je sjajan pesnik pevane muzike. Veliki gubitak za estradu. Njene pesme su ostale i to će da živi večno. Imala je širok opus od najvećih pop zvezda do najvećih folkera i narodnjaka. Marina je fantastično znala da za svakoga napiše adekvatan tekst. Ostvarile smo mnogo hitova i zauvek sam joj zahvalna na tome – istakla je Neda i otkrila da je publika razlog zbog kog postoji na estradi preko 50 godina.

- Da me ljudi ne zovu i da nema ko to da sluša, ne bih se ja više pevanjem bavila. To je glavni motiv. Opet sa druge strane, ja volim ovo što radim. U celom regionu nastupam poput Bugarske i Rumunije. Velika je stvar da neko ko ne govori tvoj jezik na trgu peva tvoje pesme poput 10.000 Rumuna – govorila je kroz osmeh pevačica i za kraj otkriva da li je zadovoljna poslednjim albumom “Jednom kada ovo prođe”.

Neda je istkla da je bila bliska sa pokojnim Tomom Zdravkovićem i usput se dotiče filma koji je osvojio publiku.

- Poznavala sam Tomu Zdravkovića privatno, stanovali smo u istoj zgradi i zvao me je “lepa moja Kono”. Naravno da je u filmu mašta proradila. Neću da komentarišem činjenice i autorsku slobodu. Meni je fantastično to što je naslovna pesma “Ponoć” zaslužna za više od pedeset posto uspeha tog filma. Ta numera je toliko dobra i jaka, jer je iz toga izašla emocija i povratak slušanju teksta pesama kod mlađe publike. Povratak u neka lepša vremena.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OVAKO DANAS IZGLEDA KAFANA KOD MAČKA: Ovde su snimane nezaboravne scene serije Porodično blago (VIDEO)