PENZIONER PROGANJAO NINU BADRIĆ: Ilija M. dobio uslovnu kaznu

Novosti online

09. 11. 2021. u 16:50

ILIJA M. (57) danas je, 9. novembra, na Opštinskom krivičnom sudu u Zagrebu nepravosnažno osuđen, pošto je proglašen krivim za uhođenje i uspostavljanje neželjenog kontakta sa pevačicom Ninom Badrić.

ПЕНЗИОНЕР ПРОГАЊАО НИНУ БАДРИЋ: Илија М. добио условну казну

Foto: Instagram/badrich

Sudija Marijan Bertalanič izrekao mu je osam meseci zatvora uslovno na tri godine, te dve sigurnosne mere - obvezno psihijatrijsko lečenje koje može trajati do tri godine, te zabranu približavanja i uznemiravanja Nine Badrić, takođe na tri godine.

Osim toga, Ilija mora platiti i troškove psihijatrijskog veštačenja. Ukoliko se ne bude držao izrečenih mera, sud mu može opozvati uslovnu presudu i poslati ga na izdržavanje kazne u zatvor.

U obrazloženju presude sudija je naveo da sud nije našao nijedan razlog, ni motiv, zbog čega bi Nina Badrić lažno optužila Iliju.

- Ona je vrlo uverljivo, životno i okolnosno opisala kako ste je pratili i uznemiravali u inkriminiranom periodu. Prvo Vas je blokirala na Fejsbuku, pa Vam je jasno i nedvosmisleno rekla da ne želi nikakav kontakt i da je prestanete uznemiravati. Isto Vam je dala do znanja i na Jelsi. Kako to nije imalo efekta na kraju je bila prisiljena podneti krivičnu prijavu - kazao je sudija i dodao da način na koji je pratio žrtvu bi kod svakog građanina izazvao teskobu, pa i strah za svoju sigurnost.

Teretili su ga da je od 2018. godine pa do 2020. pratio i uhodio Ninu Badrić, te s njom pokušavao ostvariti neželjeni kontakt, kako putem društvene stranice tako i lično.

U svojoj obrani Ilija je porekao optužbe.

- Ne sporim da mi se gospođica Nina svidela u svojoj muzici, te da sam bio njen fan. Išao sam zato i na njene koncerte, ne na svaki, no bio sam na 15-ak koncerata u desetak godina. Nikad se nisam stavljao u poziciju da ću biti blizu nje. Na tim koncertima sam se zabavljao, ne znam šta znači formulacija da sam zurio ili bio nepristojan. Na Jelsu sam otišao, jer sedam godina tamo letujem i to s njom nema nikakve veze - kazao je penzioner Ilija.

Dodao je da na Jelsi iznajmljuje sobu, te da je tačno da ju je tri puta menjao, no to je navodno bilo zbog cene, a ne zbog bilo čega drugog.

- Jelsa je mali gradić i sve je udaljeno 200-tinjak metara. Nikad nisam kucao na njena vrata. Ne znam koliko su drugi umetnici napadani na Fejsbuku, ono što sam ja ostavio u komentarima uvek je bila podrška, dok je bilo drugih koji su bili neugodni. Nikad joj nisam pristupio u bekstejdžu, niti išta uzvikivao na koncertima. Prišao sam joj samo jednom kad sam išao u prodavnicu u Kvintičkoj ulici u Zagrebu. Ona je izlazila i zaključavala vrata stana, nakon što se okrenula prišao sam joj i rekao da pišem pesme. Drugi put na Jelsi, ona je ugledala mene i prišla mi i pitala da li je pratim. Rekao sam da je ne pratim i da sam tamo zbog klime i jer mi se sviđa gradić, a sledeći dan sam otišao - kazao je i dodao da se zapravo nadao poslovnoj saradnji, jer on piše pesme, a Nina je pevačica.

Napomenuo je da je znao prolaziti ulicom u Zagrebu gde ona stanuje, ali da je to bilo zato jer i on stanuje u blizini, te kupuje u tamošnjim radnjama.

- Na njenu Fejsbuk stranicu poslao sam jednu svoju pesmu koja je ona, ili neko iz njenog tima, administrator stranice, pohvalio i to mi je bio povod da joj se javim - uveravao je Ilija.

Na dalja pitanja nije želeo da odgovara.

Na presudu ima pravo žalbe.

(24sata.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)