SLIKARKA LJUDSKIH DUŠA: Objavljen dvostruki disk sa pesmama na stihove Maje Perfiljeve

V. N.

06. 10. 2021. u 11:12

KOLEKCIJA nezaboravnih pesama za koje je tekstove napisala čuvena autorka Maja Perfiljeva (1941-2019) objavljena je na dvostrukom disku, u sklopu edicije Gold collection, izdavačke kuće "Kroacija rekords".

СЛИКАРКА ЉУДСКИХ ДУША: Објављен двоструки диск са песмама на стихове Маје Перфиљеве

Foto privatna arhiva

Iz njenog bogatog opusa izdvojeno je 40 numera koje su snimili "Indeksi", Ivo Robić, Zdenka Vučković, Josipa Lisac, Gabi Novak, Krunoslav Kićo Slabinac, Radojka Šverko, Dalibor Brun, Milo Hrnić, Hrvoje Hegedušić, Mirko Cetinski, Ana Štefok, Beti Jurković... Objedinjeni su brojni biseri koji su iza nje ostali - "Bokeljska noć", "Da sam ja netko", "Moje ludo srce", "Sanjam", "Tužna je Anuška", "Dani moje mladosti", "Najljepša kuća na prodaju", "Riva u noći", "Otkad si tuđa žena", "Tvoja mati je legla da spava", "Moje su pjesme samo ljubavne", "Tiho, tiho, uspomeno"...

Urednik izdanja Dražen Bauković nadahuto je naveo da je Maja "dodirnula naše živote i našla put do zvezda":

- Nenametljiva i neponovljiva, poetesa prefinjenog umeća, ona koja je živela lakoćom talenta i lepotom reči. Pesnikinja po meri svih nas, naročito kada se njeni stihovi pretoče u vanvremenske melodije. One su baršunasto emotivne, skriveno buntovne i čežnjive, nežne i setne, festivalske i iskustvene. Nose moćnu snagu dalekih predela ruskih stepa i bonacu Jadrana, mirise polja i živopisne slike ljudskih duša.

Foto Kroacija rekords

Perfiljeva je najviše sarađivala sa "Indeksima". Legendarni sastav je na njene stihove snimio čak 15 numera, a njen tekst I Can't Forget pevali su i britanski "Šedouzi".

Zapratite Nportal na Fejsbuk stranici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024