KNjIŽEVNICA Vedrana Rudan (71) na svom blogu pisala je ljubavi majke prema deci.

Komentari (4)

Branka Met

07.09.2021. 23:48

Dakle, to je njena istina. Istina je da mnoge majke dele istu istinu, ali to nije pravilo. Mislim da ovaj razgovor koji vodi sa sobom u ovom tekstu ima i potpuno drugu stranu - što se ne pita u čemu je ona pogrešila. Kako je odgajala svoje dete koje ne pokazuje empatiju, zahvalnost, poštovanje, ljubav... Nije li uporno tokom odrastanja tog deteta kupovala ljubav materijalnim stvarima, a da pri tom nije sa njim delila ljubav, učila dete zahvalnosti i nije se dovoljno bavila detetom. Najlakše je kupiti mobilni, plaćati skupoceni stan, pokloniti kuću... a onda izigravati žrtvu. Odgojiti decu nespremnu da za život, nesposobnu da u zrelim godinama stvaraju, zapravo je propust koji je učinila tokom odrastanja tog deteta.

Aleksandar

08.09.2021. 01:07

Gospodjo Vedrana, roditelji su mi bolesni od korone. Na ivici su. Ja ulazem sve sto mogu da ih zadrzim na ovoj strani ivice i volim ih neizmerno. Ne zato sto vracam neki dug, vec zato sto su oni moji roditelji i dobri ljudi. Nesto nije u redu sa vasim tekstom.

mirag

08.09.2021. 04:02

Deca se rode sa nekim genima i ne mozemo ih menjati. Ako im ne dajemo, to uzimaju za razlog da i oni ne daju. A ako dajemo, onda nema kraja davanja i stalno ocekuju da dobiju. To je tako i ne moze se nista promeniti. Najbolje je ne preterivati sa davanjima i otvoren razgovor moze pomoci.