SRPSKIM GLUMCIMA TUČA NIJE STRANA: Strugar udarao taksistu, Uzunović nasrnuo na balerinu

E. R.

27. 08. 2021. u 12:48

NAPAD Dragana Bjelogrlića na režisera Predraga Antonijevića u Nišu, koji je ovih dana podigao veliku prašinu, još jedna je potvrda da fizički nasrtaji nisu strani mnogima u svetu srpskog glumišta.

СРПСКИМ ГЛУМЦИМА ТУЧА НИЈЕ СТРАНА: Стругар ударао таксисту, Узуновић насрнуо на балерину

Foto RAS/Aleksandar Dimitrijević

Primera za to je, samo poslednjih godina, nekoliko.

Petar Strugar je 2014, posle kraće rasprave, više puta udario pesnicama taksistu.

Priznao je krivicu i potpisao sporazum sa tužilaštvom, posle čega je u humanitarne svrhe uplatio 70.000 dinara u sedam rata, budući da taksista nije hteo da prihvati taj iznos kao odštetu. Glumac je u policiji tvrdio da je taksista njega prvi napao, jer je nakratko zaustavio saobraćaj kako bi se njegova žena parkirala. Taksista je, sa druge strane, tvrdio da je Petar njega pretukao samo zato što mu je svirnuo da se skloni s puta.

Petar Strugar , Foto ATA Images

U poznim godinama, potukli su se Tanasije Uzunović i pokojni Ivan Bekjarev. Posle izvođenja jedne predstave u beogradskom Narodnom pozorištu, došlo je prvo do koškanja njih dvojice, a zatim i tuče. Bekjarev je završio sa polomljenim prstom i gipsom na ruci, dok je Uzunović imao vidne povrede po glavi. Taj incident iz 2016. posledica je njihovih višedecenijskih sukoba. Uzunović je, u bifeu istog teatra, pre dve godine, navodno, udario šamar jednoj balerini posle burne svađe. Veteran srpskog glumišta je izjavio da ju je samo odgurnuo.

Milan Vasić, Foto ATA Images

Tanasije Uzunović, Foto ATA Images

Na pretpremijeri filma "Zona Zamfirova 2", u Aleksincu, početkom 2017, glumac Milan Vasić se potukao sa producentom Miroslavom Miškom Mitićem - kako se pisalo, zbog rasporeda gradova koje treba da obiđu. Plan navodno, nije odgovarao Vasiću, pa je nasrnuo na Mitića. Glumac je demantovao da je fizički napao Mitića.

U beogradskoj hali "Pionir", 2019, pred meč košarkaša Crvene zvezde i Partizana, voditelj i glumac Milan Kalinić se sukobio sa navijačem i sponzorom crveno-belih Daliborom Krkovićem oko toga ko će sedeti u foteljama uz teren. Počelo je koškanjem, a zatim je Krkoviću povređena glava. Još žešći incident sprečili su redari. Kalinić je sankcionisan sa 10 meseci uslovnog zatvora, uz novčanu kaznu od 100.000 dinara.

Mladom glumcu Vuku Jovanoviću, poznatom po ulogama u filmu "Zaspanka za vojnike" i seriji "Tajkun", desile su se prošle godine dve incidentne situacije u Budvi. Prvo je, tokom leta, priveden u policiju i saslušan zajedno sa slikarom Miškom Boljevićem, koji je zatečen kako slika mural sa likom bivšeg crnogorskog predsednika Momira Bulatovića.

U oktobru, Jovanović je sedeo na terasi jednog popularnog lokala nedaleko od Starog grada kad je izbila svađa. Stolu za kojim je Vuk sedeo s prijateljem prišao je jedan momak i počeo je sukob. Ubrzo su došla još dvojica muškaraca i priključila se svađi, koja je prerasla u tuču. Policija je brzo stigla i privela sve njene aktere.

Katarina Radivojević, Foto N. Skenderija

Da na fizički sukob nisu imune ni dame, pokazala je Katarina Radivojević. Tokom snimanja serije "Urgentni centar", napala je organizatorku "Emoušn" produkcije. Sukobile su se zbog dogovora kada će vozač da odveze glumicu kući, nakon što joj je rečeno da mora da sačeka nekoliko minuta. Razbesnela Radivojevićeva je, pred celom ekipom, ošamarila organizatorku, a posle incidenta je odlučeno da bude isključena iz projekta.

DOBACIVANjE "PLATIO" OKOM

EKSCENTRIČNI boem Dušan Prelević je, tokom burnog života, izgubio pokretljivost desne ruke, amputirana mu je leva noga, a ostao je i bez oka. Popularni Prele, koji je ostavio trag i u muzici i kao glumac, skupo je platio dobacivanje jednoj devojci, koja ga je gađala čašom i - pogodila. Kasnije je svuda navođeno da je Prelević oko izgubio u kafanskoj tuči.

KUSTURIČINO PESNIČENjE

EPITET nekonvencijalnog buntovnika, spremnog da sukobe rešava pesnicama, proslavljeni reditelj Emir Kusturica stekao je još tokom studiranja u Pragu. Godine 1994, u jednom beogradskom hotelu, izudarao je profesora FDU Nebojšu Pajkića, nezadovoljan komentarima na račun njegovih filmova. Pajkića je od razbesnelog Kusturice pokušala da spase supruga Isidora Bjelica, braneći ga - svojom ženskom tašnicom.

Foto AP

Godinu dana kasnije, desio je Kusturičin najveći incident.

Učestvovao je u masovnoj tuči na filmskom festivalu u Kanu. neposredno po dobijanju druge Zlatne palme, za film "Podzemlje".

Kako je Emir sam govorio, morao je da stane u odbranu časti jedne glumice koju je nastrljivi muškarac uhvatio za zadnjicu.

Kusturica ga je udario, uzvratili su telohranitelji udarenog, a reditelju su pomogli prisutni članovi ekipe "Podzemlja", ali i glumac Džoni Dep.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri