JAKE POLICIJSKE SNAGE OKO BREGOVIĆEVOG HOTELA: Uprkos ozbiljnim bezbednosnim merama došlo do incidenta na koncertu

Tanjug

23. 08. 2021. u 00:06

NA KONCERTU muzičara i kompozitora Gorana Bregovića na Festivalu piva u albanskom gradu Korča večeras je bačen suzavac, javlja portal Faktor.al.

ЈАКЕ ПОЛИЦИЈСКЕ СНАГЕ ОКО БРЕГОВИЋЕВОГ ХОТЕЛА: Упркос озбиљним безбедносним мерама дошло до инцидента на концерту

Foto: M. Anđela

Zbog suzavca mnogi posetioci, pre svega žene, deca i stariji, napustili su koncert, a jednoj osobi pružena je medicinska pomoć.

Koncert je održan uz prisustvo nekoliko hiljada gledalaca, uz stroge mere bezbednosti, prenela je Koha.

Na obezbeđenju koncerta bilo je angažovano više od 200 policajaca, od kojih je većina bila oko bine, dok su ostali raspoređeni na glavnim gradskim ulicama.

Hotel u kome Bregović boravi takođe čuvaju brojne policijske i civilne snage.

Broj posetilaca bio je smanjen u odnosu na prethodne četiri večeri festivala, takođe iz bezbednosnih razloga, a gledaoci nisu mogli da unesu flaše, kao ni drugi predmete, pogotovo od metala.

Jedan od hitova koje je Bregović izveo bio je i "Roka mandoljina", prenosi Kljan Kosova.

Vest da će Bregović nastupiti danas na Festivalu piva u Korči na jugoistoku Albanije izazvala je talas negativnih napisa u medijima na Kosmetu, podseća Koha.

Pokrenuta je i onlajn peticija protiv njegovog učešća na tom događaju, koju je do sada potpisalo oko 6.000 ljudi.

U peticije se kaže da je Bregović "inspirator genocida na (tzv.) Kosovu" i da je njegova pesma "Kalašnjikov", kako se navodi, "srpskim paravojnim formacijama poslužila kao inspiracija za činjenje zločina na (tzv.) Kosovu".

Mnogi muzičari sa Kosova i Metohije i iz Albanije takođe su se povukli sa festivala.

Zbog Bregovićevog koncerta ranije je održan i protest u Korči, a pojedini mediji sa KiM izvestili su da su se na njemu okupile četiri osobe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)