ŠTULIĆ BESAN NA HRVATE: Zaštićeni su kao beli medvedi, to nema veze sa razumom, cela muzička industrija su reketaši

Novosti online

04. 08. 2021. u 20:04

KROACIJA Rekords, bivši Jugoton, nije pravilno privatizovan, a u tom procesu otuđena je veoma vredna diskografska imovina i snimci koje je ova izdavačka kuća koristila i na njima zarađivla bez dozvole.

ШТУЛИЋ БЕСАН НА ХРВАТЕ: Заштићени су као бели медведи, то нема везе са разумом, цела музичка индустрија су рекеташи

Foto: DŽoni Štulić

To je presuda Visokog upravnog suda, koji je pravosnažno utvrdio da vrednost prvih snimaka nikad nije procenjena, niti je za njih Croatia Records išta platio.

Tim povodom ofglasio se DŽoni Štulić, koji godinama proziva Kroaciju Rekords zbog neovlaštenog korišćenja njegovih snimaka, pozivajući se pritom na autorska prava. Čuveni muzičar je rekao da nije upućen u postupak i kratko se osvrnuo na stanje u muzičkoj industriji: 

- Jugoton je nacionalizovana firma, on je već sam po sebi nelegalna firma. Sve je nelegalno. Ja mislim da je najbolje vratiti svakom svoje. Cela ta industrija, kako oni to zovu, muzička industrija, to je sve bazirano na izvlačenju kapitala, to je reket, oni su oslobođeni bilo kakvih nameta, mogu raditi šta hoće, zaštićeni su kao beli medvedi, kao na primjer ZAMP. Ako ubiješ čoveka, imaš prava, ali ovo ako ne platiš, gotov si odmah. To je sve preki sud. To nema veze s razumom, ali ima kad se radi o izvlačenju kapitala. Šibicarenje, samo umotano u celofan - rekao je Štulić.

Muzičar kaže da se to “ne može razmrsiti nikako jer od početka je bila pljačka.”

- Nekad davno su se sporili što je revolucija, a što kontrarevolucija. I onda, posle užarenih rasprava, došli su do zaključka da je to samo pitanje datuma. Sve je to isto, samo pitanje datuma. Stalno se ponavlja, kao lišće, svake godine padne, dođe i padne. Princip je isti - zaključuje Štulić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)