SIROGOJNO - PRVA STANICA: Bilju Krstić, nakon letovanja, očekuje koncertni avgust

V. M. P.

01. 08. 2021. u 09:11

MUZEJ na otvorenom "Staro selo" u Sirogojnu, danas i sutra biće domaćin drugog festivala svetske muzike "+381 Sirogojno".

СИРОГОЈНО - ПРВА СТАНИЦА: Биљу Крстић, након летовања, очекује концертни август

Foto Fejsbuk/Bilja Krstić

Prvog dana festivala planirane su radionica folklora (11.00), i radionica tradicionalnog pevanja, koju će održati etno-umetnica Bilja Krstić i njen orkestar "Bistrik" (15.00). "Trio balkanske žice" zabavljaće publiku od 17 časova. Drugog festivalskog dana biće održana još jedna radionica folklora, u isto vreme, za 13 časova zakazan je koncert vokalne radionice "Bistrik", dok će od 17 časova nastupiti Slavko Mitrović Cale i "Beogradski omladinski narodni orkestar".

- Radujem se festivalu u Sirogojnu, kome je svaka podrška dobrodošla baš zato što je mali, bez sredstava i sponzora - kaže, za "Novosti", Bilja Krstić, koja je prošlog leta nastupila na prvom izdanju festivala, ali bez publike, zbog pandemije korone.

Bilju i "Bistrik", koji ove godine obeležavaju jubilej - dve decenije rada, posle Sirogojna, 6. avgusta, očekuje nastup na muzičkom festivalu u Bogatiću, a zatim slede koncerti u Šapcu (12. avgust), Beogradu (13. avgust), Ramskoj tvrđavi kod Velikog Gradišta (27. avgust)...

Energiju za predstojeće koncerte Bilja je skupljala najpre na Krfu, a zatim i nedavno na Brionima, a na oba ostrva letovala je sa kumom, glumicom Goricom Popović.

- Na Brionima je bilo čarobno, znao je Tito gde treba da letuje - priča nam Bilja. - Priroda je netaknuta, mnogo je lep osećaj kad pored vas prođe srna ili fazan. Doduše, malo je skuplje za naš džep. Kuma Gorica i ja smo odlazile brodićima ne večere u Fažanu, a tamo smo se snabdevale i svakodnevnim sitnicama, jer na Brionima ne postoji nijedna prodavnica. Naravno, nema ni automobila, do ostrva se stiže samo vodenim putem. Mirno je, ima samo dva hotela i nekoliko kuća, puno je zelenila i idealno za šetnje ili vožnje biciklom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!