ŽONGLERI, KLOVNOVI, ULIČNI SVIRAČI: Bogat program 21. novosadskog "gradić festa" uz raznovrsne izvođače

S. B.

19. 07. 2021. u 16:48

FESTIVAL uličnih svirača, 21. "Gradić fest" i ove godine biće održan u podgrađu Petrovaradinske tvrđave od 26. do 28. avgusta.

ЖОНГЛЕРИ, КЛОВНОВИ, УЛИЧНИ СВИРАЧИ: Богат програм 21.  новосадског градић феста уз разноврсне извођаче

Foto Jutjub printskrin

Učestvovaće umetnici različitih profila - muzičari, akrobate, performeri koji će nastupati na brojnim punktovima. Okosnicu programa čine mladi umetnici i muzički sastavi iz zemlje i okruženja.

Ove godine lokalna, novosadska scena imaće predstavnike različitih žanrova i stilova, od performansa sa vatrom sastava "Ludifiko" do klasičnih uličnih izvođača poput benda "Bed vik" koji već godinu dana sviraju na ulicama grada.

Predstaviće se i bend "Klo Klo", ansambl "Opus", Darko i "Minimoji", "Kitnikez", Stefan i "Akustični gadovi", Vanja Ilić i "Kriejtiv muvment", Inspajer koncept dens studio, "Pi DŽej duo"... Za žurku u Gradiću biće zaduženi Filip Grujić i "Beton i šljokice", kao i "Kreativni pogon" i "Strit dens šou".

Beogradski izvođači i ove godine čine značajni deo programa, pa će tako na uličnim punktovima festivala nastupiti kantautor Tankman (Goran Štrbo), "Roker džez bend", "Svingsi", Nikola Albahari Salaćanin (na slici) i "VanGoga dvojac".

Iz Kikinde stiže "Drvo truo", iz Subotice Nikola Radonjić, a dodatak programu biće i "Banda drvena", "Nadateatar", "Faust", Zamalo vidre i o.k.o.t". i Mitar Zorić. Iz Italije dolazi žongler i klovn Ekscentriko Barilete, koji je do sada nastupio u više od 20 zemalja širom sveta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)