ZA ULIČNI NASTUP ČAK 362 PRIJAVE: Komunalni milicionari su tokom prošle 2020. kontrolisali i nelegalno muziciranje na prestoničkim ulicama

J. DINČIĆ

18. 03. 2021. u 08:51

ZBOG nelegalnog muziciranja na pločnicima prestonice pripadnici komunalne milicije su tokom prošle godine, izlazili na teren 362 puta.

ЗА УЛИЧНИ НАСТУП ЧАК 362 ПРИЈАВЕ: Комунални милиционари су током прошле 2020.  контролисали и нелегално музицирање на престоничким улицама

Foto P. Milošević

Tokom kontrola milicionari su napisali 15 prekršajnih naloga, kojima su izrečene novčane kazne u fiksnom iznosu od 10.000 dinara, četiri naređenja i pet upozorenja da se muzičari pomere sa javne površine.

Takođe, isti muzičar dobio je dve novčane kazne jer se nije pridržavao propisanih pravila. Najviše kontrole bilo je u Knez Mihailovoj ulici, na Terazijama, podzemnim prolazima i Zemunskom keju.

- Ulični svirači moraju da imaju dozvolu nadležnog sekretarijata kako bi mogli da sviraju na određenom mestu - objašnjavaju nadležni iz Sekretarijata za poslove komunalne milicije.

- Pojedincu sledi kazna 10.000 dinara ako izvodi kulturni ili artistički program bez odobrenja nadležne organizacione jedinice ili suprotno izdatom odobrenju.

PRIKUPLjANjE NOVCA

NA društvenim mrežama je nedavno pokrenuta akcija kako bi se prikupio novac da ulični svirač Zoran Ilić, poznatiji kao Tambura, plati dobijenu kaznu zbog muziciranja na ulici bez dozvole. Za samo dva sata poštovaoci njegovog dela prikupili su potreban novac, a Tambura, koji je godinama svirao u Knez Mihailovoj ulici, do sada ima više od 143 napisane kazne.

Osim posedovanja određene dozvole, proverava se i da li zahtev ima tačno definisanu lokaciju kao i vreme u kojem je moguće izvoditi numere, kao i sadržaj koji se izvodi.

Foto Arhiva

- Kontrolišu se svi elementi rešenja, odnosno ako je ulični zabavljač dobio jednu lokaciju on ne može da program izvodi na drugoj - dodaju nadležni.

- Dešava se i da muzičari dobiju rešenje za akustičnu, a prilikom izvođenja koriste električu, zbog čega im sledi kazna.

Zbog epidemioloških razloga konkursa za ulične zabavljače prošle godine nije bilo, a postojeće dozvole su samo produžene. Zasad nije poznato da li će ove godine biti održan konkurs na kojem svake godine najveće interesovanje vlada za Knez Mihailovu ulicu, gde se na jednoj poziciji dnevno promeni i do sedam izvođača. Oni koji ne dobiju mesto u ovoj ulici nastupaju na Kalemegdanu, u Studentskom parku, podzemnim prolazima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)