PUBLIKA SLAVI U RITMU DRUŽENJA: Treću festivalsku noć na Egzitu obeležili hedlajneri sjajnim nastupima (FOTO)

S. BAJIĆ

11. 07. 2021. u 00:03

GROZNICA subotnje večeri, tradicionalno udarna i najposećenija festivalska noć na Petrovaradinskoj tvrđavi, „rezervisana“ za najpopularnije i trenutno najtraženije zvezde muzičke scene, od starta je krenula punom parom.

ПУБЛИКА СЛАВИ У РИТМУ ДРУЖЕЊА: Трећу фестивалску ноћ на Егзиту обележили хедлајнери сјајним наступима (ФОТО)

Foto: N.Karlić

Glavnu binu su otvorili domaći Remedi, predvođeni Kojotom, a odmah zatim, Obojeni program, sa frontmenom Kebrom, nametnuo ritam u dahu lokomotive. Privukli su „Limanci“ veliki broj fanova na „mejn“, držali brz tempo i u razmeni energije sa publikom, imali horsku pratnju u hitovima.

Sjajan nastup, do posle ponoći, održao je i Asaf Avidan, izraelski kantautor sa akustičnom gitarom, koji je razgalio ljubitelje čistog, laganijeg, romantičnog zvuka.

Na dens areni, u sumrak je lagano krenuo Riblok, do ubrzanja i pripreme pulta za Spejs moušn i fenomenalnu Meduzu.

Novosadski Peting bluz bend, otvorio je program na bini ujdinjenja, ustupio štafetu za Dip Stidi, u ska ritmu sa primesama džeza i razdragani ples publike a zatim su beogradski bendovi, „koji neće promeniti svet“, Dram, i I-plej, kao i Atinjani, Dif radio, upriličili odlične nastupe na radost poštovalaca alternativnog i gitarskog zvuka.

Jednako veselo i uzbudljivo bilo je na sajlens disko bini, na kojoj publika pleše sa slušalicama na ušima uz pesme po sopstvenom izboru u saradnji sa di džejem. Razni stilovi đuskanja i umeće pokreta uz različite note, koje čuju samo oni koji plešu na istom mestu, posebna su predstava za posmatrače, kod kojih jedinstvena forma performansa, izaziva ne skriveni smeh i obilje duhovitih komentara.

ZAVRŠNO VEČE

ČETVRTO, završno veče na Petrovaradinskoj tvrđavi obeležiće nastupima na mejnu Rundek i ekipa, Lajbah, Šek Ves, Dejvid Geta… na dens areni, Bona Fide, Magdalena bitubi Endrju Meler, Artbat, Solomun, na fjužn bini, Lav hantersi, Masimo, Ida Prester i Lolobriđida, Ajs Nigrutin i Timbe...

Fanovi festivala, na više od 20 bina i zona, jednako kao i izvođači, nisu se štedeli i „čuvali“ za finiš, već u potpunosti predavali željenim notama i plesu uz hitove.

Petrovaradinskom tvrđavom su šetali i dolivali ulje na već usijanu atmosferu, novosadski ansambl Sambansa, bubnjari koji drže ritam sambe i salse, kao u Riju na Marakani, i publiku podstiču na brazilski, karnevalski ples.

Posetioci Egzita nisu se štedeli ni na štandovima sa brzom hranom, a utisak je, o čemu govori i najveća gužva, u redu za domaće kobasice u somunu po ceni od 350 dinara. Tu su i pileća krilca za 320 do 42o dinara, pa pohovane viršle za 220 dinara, pomfri, tost sendviči sa šunkom i pečenicom, pice na parče za 220 dinara...

FUDBAL

LjUBITELjE najvažnije sporedne stvari na svetu obradovalo je saopštenje organizatora Egzita da će finale Eevropskog šampionata u fudbalu u nedelju u 21 čas biti prenošeno na monitorima u okviru Petrovaradinske tvrđave.

Amelija Lens i fanovi

AMELIJA Lens, jedna od zvezda ovogodišnjeg Egzita, zatrpala je svoj Instagram fotkama i videima, uz postove koji su imali do šest uzvičnika, kao što je „Dakle, ovo se sinoć desilo!!!!!!“.

Na putu prema hotelu Amelju i njenu menadžerku prepoznali su fanovi, ponudili joj prevoz i uskoro je snimljen i stori kako se voze kroz grad.

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna