KUZMIĆ NAGRAĐEN, SLEDE DOKUMENTARCI: Zagrevanje pred kragujevački "Arsenal fest"

V. N.

21. 06. 2021. u 22:55

KRAGUJEVAČKI "Arsenal fest" dodelio je u ponedeljak u klubu "Triptih", na Svetski dan muzike, plaketu "Mikica Zdravković" Nenadu Kuzmiću, muzičkom uredniku Radio Beograda 202.

КУЗМИЋ НАГРАЂЕН, СЛЕДЕ ДОКУМЕНТАРЦИ: Загревање пред  крагујевачки Арсенал фест

Nenad Kuzmić / Foto promo

Novoustanovljeno priznanje namenjeno je ličnostima iz Srbije i regiona, za njihov rad na muzičkoj sceni. Nagrada nosi ime po jednom od osnivača festivala, zaposleniku Doma omladine Kragujevac i basisti bendova ČBS i "Vesele osamdesete".

Jednoglasnu odluku o izboru dobitnika doneo je Arsenalov žiri koga čine basista "Smaka" Zoran Milanović, frontmen ČBS Miki Radojević i Ivan Petrović, menadžer festivalske Eksploziv di-džej bine.

Dokumentarac "Nebeska tema" o muzičaru Vladi Divljanu biće prikazan u utorak, a "Novi val - 40 godina posle" u sredu, oba besplatno od 21.00 na Đačkom trgu u Kragujevcu, u sklopu prvog Festivala muzičkog filma, koji je deo pratećeg programa "Arsenal festa" (24-26. jun).

Reditelj Mladen Matičević i Divljanov dugogodišnji saradnik, pijanista Aleksandar Šandorov biće gosti projekcije "Nebeske teme", dok u sredu dolaze rok publicista Petar Janjatović, basista "Idola", Divljanovih pratećih bendova i "Zone B", Zdenko Kolar, kao i Olga Kepčija, koja je koautorka filma "Novi val - 40 godina posle" sa Nikolom Kneževićem.

Na kraju obe večeri, "Vesele osamdesete" izvodiće pesme Divljana, "Idola", "Električnog orgazma", "Haustora", "Šarla Akrobate", "Azre", "Ekatarine Velike" i "Filma".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

BOJANA JANKOVIĆ U DECEMBRU DOŽIVELA VELIKU TRAGEDIJU: Izgubila je najveći oslonac