BORIO SE SA OPAKOM BOLEŠĆU: I Novica Zdravković imao je karcinom od kog su umrli njegov brat Toma i njihova sestra

Novosti online

16. 06. 2021. u 23:50

PEVAČ i brat muzičke legende Tome Zdravkovića, Novica Zdravković (74) preminuo je danas u KBC “Zvezdara”.

БОРИO СЕ СА ОПАКОМ БОЛЕШЋУ: И Новица Здравковић имао је карцином од ког су умрли његов брат Тома и њихова сестра

Foto: Printskrin

On je skoro dve decenije vodio bitku sa opakom bolešću - kancerom bešike.

Novica je pre tri i po godine saznao da je bolest uzela maha, te da je tumor postao zloćudan, zbog čega se povukao iz javnog života i svoj život predao u ruke doktora, kojima je, kako je govorio, beskrajno verovao, a veliku podršku mu u najtežoj životnoj borbi pružala i supruga Jelena.

Zdravković je početkom 2020. operisan na VMA. U potresnoj ispovesti pevač je tada do detalja otkrio kako izgleda teška bitka sa jednim od pet najčešćih malignih tumora u Evropi.

 

Kad se uplašiš, onda se stvarno razboliš

Toma Zdravković posle 18 godina borbe sa kancerom prostate, preminuo je 30. septembra 1991. godine, a kako je Novica tada pričaoe, i njihova sestra je preminula od ove opake bolesti.

- Ja vučem ovo već 16, 17 godina, već sam navikao na to. Rak je u pitanju, genetski nam je to... Brat i sestra su mi od toga umrli. Ja odlično psihički podnosim bolest, ne obraćam pažnju na to, i to je najbitnije. Ne razmišljam o tome da sam uopšte bolestan, jer to čoveka ubija. Sve je u božijim rukama i u rukama doktora... Ne znam da li jeste ili nije izlečivo, trudim se da ni ne mislim o tome. Ja sam skoro 18 godina proveo pored brata Tome koji se borio sa istom bolešću. Ja nemam tih psihičkih problema, važno je biti disciplinovan, kontrolisati se redovno, a ostalo je božija volja. Niko ne treba da se boji toga... Kad se uplašiš, onda se stvarno razboliš - rekao je pevač drhtavim glasom i dodao da je bio prinuđen da prestane sa poslom kad je bolest uzela maha.

 

Plašim se da ne pređe na prostatu, kao kod mog Tome

Uprkos vedrom duhu i optimizmu koji mu ne manjka, pevač nije krio da se pribojava da tumor ne pređe i na prostatu, kao što je to bio slučaj kod njegovog pokojnog brata.

- Najnormalnije živim, nisam promenio način ishrane, normalno jedem i pijem sve. Mislim ne pijem alkohol više od dve decenije, prestao sam da pijem otkad je umro moj braj Toma. Plašim se samo da ne pređe na prostatu, kao kod Tome, to je onda već ozbiljno... Razlika je u tome što je Toma bio nedisciplinovan, ja sam ga jurio i vitlao, međutim na kraju se on predao, nije mogao više da podnese bolnicu i da na mesec, dva ide na citoskopiju... Nije to baš ni naivno psihički, ali imate milion težih slučajeva. U poslednje dve, tri godine. Ja sam se nagledao u bolnici, pošto sam stalno tamo, mladih muškaraca koji imaju između 20 i 30 godina, koji dolaze sa rakom testisa. To je sve nastalo nakon bombardovanja, e to je žalosno –kazao je Novica.

Pio sam lekove za depresiju, ona te uvlači duboko u bolest

Pevač je isticao da je jedno vreme bio prinuđen da pije i lekove za depresiju, a kako kaže, ona je upravo bila ključna da se njegov brat Toma preda i izgubi najtežu životnu bitku.

(Pink)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

DRAGANA VIŠE NIJE SAMA U DVORCU: Odlučio je da se vrati - sve objavio javno (FOTO)