EMINI VIŠESTRUKI IDENTITETI: Izložba ćerke Gorana Bregovića u Beogradu

V.N.

09. 06. 2021. u 09:37

IZLOŽBA Don't worry, autorke Eme Bregović, ćerke slavnog Gorana Bregovića, gde će ova vizuelna umetnica predstaviti svoje radove nastale u poslednjih nekoliko godina biće otvorena u subotu 12. juna (20.00) u prostoru bioskopa "Balkan" u Beogradu.

ЕМИНИ ВИШЕСТРУКИ ИДЕНТИТЕТИ: Изложба ћерке Горана Бреговића у Београду

Foto V. Danilov

Kao osoba čiji su koreni vezani za Jugoslaviju, Ema, kako se navodi, "koristi umetnički izraz kao jedini način komunikacije sa sopstvenim višestrukim identitetima, nerazrešenim fantomskim granicama i nepouzdanim geografskim odrednicama".

- Ime izložbe je mali eho na trenutnu situaciju, na naše društvo, i način življenja, a na neki način, i na često tešku izradu mojih projekata - kaže Bregovićeva.  Posetioci će moći da pogledaju izložbu do 4. jula, od utorka do subote, u periodu od 11 do 20 časova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PREMA FROJDU: Pet stvari koje mentalno jake osobe nikada NE rade