SLAVLJE U DOMU ZDRAVKA ČOLIĆA: "Novosti" otkrivaju šta planira večiti mladić zabavne muzike

V. M. P.

30. 05. 2021. u 09:00

NAJVEĆA zvezda zabavne muzike na Balkanu, Zdravko Čolić, proslavlja danas 70. rođendan.

СЛАВЉЕ У ДОМУ ЗДРАВКА ЧОЛИЋА: Новости откривају шта планира вечити младић забавне музике

Foto Arhiva "Novosti"

Divan dan naš večiti mladić provešće sa najmilijima, suprugom Sandrom sa kojom je u braku od 2001. i ćerkama Unom (19) i Larom (14), koje tvrde da je on "najbolji tata na svetu" i njihov uzor.

Naravno, neće izostati ni druženje sa prijateljima, a mi mu želimo mnogo zdravlja i sreće, i da nas što pre obraduje pesmom i koncertima.

Kako "Novosti" saznaju, pop megastar snimio je u studiju nekoliko pesama, koje će se naći na njegovom novom albumu, prvom posle više nego odličnog "Ono malo sreće" iz 2017. Što se koncertnih aktivnosti u Srbiji i regionu tiče, za sada nema zvaničnih najava, zbog situacije sa pandemijom korone. Jedino su najavljeni koncerti u Berlinu (4. decembar) i Amsterdamu (5. mart 2022). Oba nastupa su odlagana zbog kovida 19, nemački dva puta, u martu i decembru 2020, a holandski lane i ove godine.

Foto A. Kerekeš

Inače, juče je bilo tačno 30 godina otkako se Crvena zvezda, igrajući protiv Olimpika iz Marselja, okitila titulom evropskog šampiona u fudbalu, a tog dana na stadionu "Sveti Nikola" u Bariju bio je i Zdravko Čolić. Objektiv foto-reportera "Novosti" Ratka Radetića ovekovečio je Čolu na ulicama Barija, u društvu još jednog velikog "zvezdaša", Bore Đorđevića, i navijača. Novinar i tadašnji direktor Jutela Goran Milić naišao je na Zdravka kraj neke fontane u Bariju, doveo je kamermana, a pevač se popeo na fontanu i zapevao godinu dana ranije objavljen hit "Čija je ono zvijezda" sa navijačima crveno-belih.

Muziku je komponovao Goran Bregović, koji je sa Marinom Tucaković napisao i tekst. Iako pesma govori o zvezdi Danici, navijači Zvezde su je prisvojili. Zdravko kaže da voli da čuje kada je navijači na severu "Marakane" pevaju i misli da je to zbog stihova "ono je moja zvezda što mi leži kraj srca", koje peva na ijekavici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije