LICEMERNO SARAJEVO I DALJE NE PRIZNAJE SRPSKE ŽRTVE: Gradonačelnik Istočnog Sarajeva o apelaciji koju predaje Ustavnom sudu BiH

S. M.

23. 05. 2021. u 15:58

LICEMERNO bošnjačko Sarajevo ni 26 godina od rata ne želi da kaže da su Srbi ubijani u ovom gradu.

ЛИЦЕМЕРНО САРАЈЕВО И ДАЉЕ НЕ ПРИЗНАЈЕ СРПСКЕ ЖРТВЕ: Градоначелник Источног Сарајева о апелацији коју предаје Уставном суду БиХ

Foto: Novosti/SNSD

- Ustavnom sudu BiH ove sedmice podnosim kompletnu apelaciju, odnosno Zahtev za ocenu usklađenosti sa Ustavom uvredljivih natpisa po Sarajevu gde s evređaju Srbi - potvrdio je za Novosti gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić.

On kaže da je prošlo više od mesec dana od zahteva koji je uputio gradskim vlastima u Sarajevu da se skinu ploče po gradu gde se vređaju Srbi i promene nazive ulica koja nose imena raznih fašista i zločinaca. Ali pošto nikakav odgovor nije stigao iz Sarajeva, kako kaže Ćosić - sledi apelacija Ustavnom sudu BiH.

- Očekujem da Ustavni sud BiH konačno potvrdi da su prava jednog od konstitutivnog naroda u BiH, u ovom slučaju srpskog, ugrožena i da je njihova pozicija povređena sa istaknutim uvredljivim pločama i nazovima ulica po Sarajevu - kaže Ćosić.

On kaže da nažalost političko Sarajevo ni 26 godina nakon rat nije spremno da javno kaže da su počinjeni ratni zločini nad Srbima u ovom gradu.

- Taj sarajevski uvijeni pacifizam i priča o ravnopravnostiu Sarajevu samo su dokazi licemerja koje iskazuju svi političari iz Sarajeva. Nije bitno kojoj generaciji pripadaju - ističe Ćosić.

On kaže da se to potvrdilo i na primeru spomenika na Kazanima.

- Spomenik na Kazanima bi trebao biti spomenik na mestu gde su Srbi ubijani i bacani u jame samo zato što su Srbi i to bi moralo da bude zapisano na spomniku. Zabraniti natpis da se radi o srpskim žrtvama pokazuje koliko Bošnjaci i Sarajevo nisu spremni da se suoče sa vlastitim nečinjenjem. U FBiH nemam ni jedno obeleženo mesto gde su Srbi stradali u ratu i to je licemerno od strane Bošnjaka, dok sa druge strane u RS su obeležena mesta stradanja drugih naroda - poručio je Ćosić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024