DILERIMA 10 GODINA ZATVORA: Izrečena presuda u predmetu "Kavez"

O. M.

26. 04. 2021. u 15:13

SAVO Čolić (33) i Dragan Narančić (28) osuđeni su u Okružnom sudu u Banjaluci na po pet godina zatvora zbog trgovine drogom u predmetu "Kavez".

ДИЛЕРИМА 10 ГОДИНА ЗАТВОРА: Изречена пресуда у предмету Кавез

Foto: O.M.

Obojica su oglašeni krivim za nedozvoljenu proizvodnju i promet drogom. U presudi se navodi da su Čolić i Narančić zajedno sa Lorom Glušicom, protiv koje je postupak razdvojen, prodavali heroin i marihuanu na području Banjaluke od avgusta do 19. decembra 2019. godine.

- Čolić je od njemu poznatih osoba nabavljao veće količin droge, a zatim je angažovao Glušicu i Narančića za dalju preprodaju. Drogu je skladištio u iznajmljenom stanu u naselju Nova Varoš - navodi se u presudi.

Odležao 12 godina

Savo Čolić već je odležao 12 i po godina zatvora zbog pokušaja razbojništva u kojem je ubijen stolar Milorad Samardžija (48) iz banjalučkog naselja Tunjice. Zločin se dogodio u martu 2019. godine i radilo se o neuspelom pokušaju pljačke stolareve kuće tokom koje je Čolić ispalio hitac iz "škorpiona" i Samardžiju ubio na mestu.

U izrečenu kaznu optuženima je uračunato vreme provedeno u pritvoru, u kojem će Čolić ostati i nakon presude.

Troje optuženih uhapšeno je u policijskoj akciji "Kavez" zajedno sa još 11 osoba. U akciji su izvršeni pretresi na 13 lokacija u Banjaluci, Zvorniku, Bijeljini i Doboju i zaplenjeno je oko 300 grama marihuane, 10 grama heroina, tečni metadon, četiri pištolja, oko 2.000 KM i 2.400 evra u kešu.

Branioci optuženih nisu bili zadovoljni presudom navodeći da im je izrečena drakonska kazna. Smatraju da je presuda neodrživa zbog čega će uložiti žalbu Vrhovnom sudu RS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)