NIKAD VIŠE PACIJENATA: Teška situacija u bijeljinskim kovid bolnicama

V. Mitrić

09. 04. 2021. u 23:36

NA lečenju u kovid bolnicama u Bijeljini je 95 bolesnika, od kojih je 22 na respiratoru, a 58 na kiseoničnoj terapiji.

НИКАД ВИШЕ ПАЦИЈЕНАТА: Тешка ситуација у бијељинским ковид болницама

FOTO: V. Mitrić

U protekla 24 sata bilo je 11 prijema. Na sastanku Kriznog štaba Bolnice rečeno je da je stanje u kovid bolnicama veoma složeno i teško. Broj prijema je konstantno veći u odnosu na broj otpusta, kliničke slike su veoma teške, lečenje duže, kompleksnije i neizvesnije.  

Specijalista pulmologije dr Slađana Trifković, načelnica Odjelenja pulmologije Bolnice “Sveti Vračevi” u Bijeljini rekla je novinarima da se, uprkos stalnim apelima o poštovanju epidemioloških mera, broj bolesnika konstantno povećava. Trifkovićeva je, takođe,  istakla da je lečenje obolelih veoma kompleksno i neizvesno.

  -Želim da skrenem pažnju da i pored toga što se pacijenti javljaju na vreme lekaru, dobiju adekvatnu terapiju i koriste je pravilno, dolaze u situaciju da im se kliničko stanje veoma pogorša i da moraju da budu hospitalizovani. Mi ne možemo sa sigurnošću da kažemo da li će neko imati lakšu ili težu kliničku sliku - navela je ona.

Nemanja Paleksić, koji je na lečenju u bijeljinskoj Kovid bolnici proveo 30 dana na kiseoničkoj podršci, kaže da je bolest izuzetno opasna, podmukla i da može svakog da pogodi.

-Imam 39 godina, ne pušim, ne pijem, pre toga sam šetao ili trčao svaki dan pet do 10 kilometara, a kada sam ušao u bolnicu, 20 dana nisam mogao da stanem na svoje noge. Potpuni krah sistema sam doževeo i zahvaljujući samo dobrom osoblju, svim doktorima, sestrama, tehničarima, evo sad imam priliku da razgovaram sa vama - izjavio je Paleksić za “Novosti”.

Paleksić je pozvao sve sugrađane da bolest shvate ozbiljno, jer, kako je naveo, nažalost mnogi nisu uspeli da se izbore, zato, naglasio je on, potrebno je ispoštovati epidemiološke mere i vakcinisati se.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!