SKANDAL NA JEZERU DRENOVA: Iz Gvozdenog puka zasukali rukave i očistili sramotu u toni smeća iza korona - žurki (FOTO)

N.Đurić

09. 04. 2021. u 21:03

TROJICA aktivista Airsoft kluba Gvozdeni puk Prnjavor, Vladimir Budak, Rajko Kostrešević i Vlado Debeljak, zasukali su rukave i očistili sramotu koja je ostala nakon korona-žurki i drugih šenlučenja na brani jezera Drenova, iznad Prnjavora.

СКАНДАЛ НА ЈЕЗЕРУ ДРЕНОВА: Из Гвозденог пука засукали рукаве и очистили срамоту у тони смећа иза корона - журки (ФОТО)

FOTO: N. Đurić

A, velika sramota, tačnije više od tone raznog smeća ostalo je, kako se može čuti, iza pijanaca, drogeraša, klošara i drugih neodgovornih građana, koji šenluče u rejonu brane na jezeru, nakon što su zatvoreni ugostiteljski objekti. I nije problem samo u okupljanju do duboko u noć, već što iza sebe ostavljaju gomile otpada samo nekiliko metara od vode koja se iz jezera sliva u prnjavorske česme.

Aktivisti Gvozdenog puka uverili su se da, u ovom slučaju, nije reč o pukom odlaganju otpada i smeća, što je takođe nedopustivo, nego baš nakon žurki.

- Na stranu to što su se ta „vesela i neobuzdana društva“, pošto su zatvorene kafane, odlučila za masovna okupljanja u prelepom ambijentu brane jezera Drenova. Dodatna sramota je da iza sebe ostavljaju sav taj otpad, pa je zdravlje dvostuko ugroženo. Zato i nismo mogli da skrštenih ruku gledamo na tu sramotu i opasnost-kažu, za „Novosti“, naši sagovornici.

Oni dodaju da gotovo nema vrste smeća koja se nije našla u njihovim pretrpanim vrećama, nakon više časova predanog čišćenja.

- U krugu od 200 metara napunili smo čak 20 vreća smeća od po 150 litara. U njih smo pokupili staklene i plastične flaše, konzerve, kese, maramice, i razne druge vrste ambalaže, drvenog i železnog otpada i smeća. Čak smo nadomak vode, našli i teškom mukom na put izgurali dve velike kamionske gume - precizira Vlado Debeljak.

Aktivisti Gvozdenog puka se nadaju da će, nakon otvaranja ugostiteljskih objekata, biti stavljena tačka na korona žurke na jezeru ali i pozivaju nadležne da povedu više računa o bezbednosti i čistoći ovog kompleksa, uz regionalni put Prnjavor-Čelinac.

NESAVESNE KAZNITI PO DžEPU

Skandalozna slika gomile smeća na brani jezera Drenova izazvala je, uz velike pohvale aktivistima Gvozdenog puka, oštre osude pogotovo na društvenim mrežama.

- To je sramota i roda i poroda, ali ništa od te sramote dok se „ta stoka“ žestoko ne kazni po džepu-samo su neke od reakcija ogorčenih građana, uz poziv inspekcijama i policijama na efikasnu akciju, kao i da odvezu sakupljeno smeće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri