SAUČEŠĆE PORODICI UBIJENOG: Počelo suđenje za ubistvo Duška Savanovića kod Laktaša

O. MATAVULj

09. 04. 2021. u 06:45

ČITANjEM optužnice u Okružnom sudu u Banjaluci počelo je suđenje Daliboru Čamberu (47) i Milanu Đurđeviću (43), optuženima za učešće u sukobu u kojem je ubijen Duško Savanović (24) i ranjen Aleksa Babić (22).

САУЧЕШЋЕ ПОРОДИЦИ УБИЈЕНОГ: Почело суђење за убиство Душка Савановића код Лакташа

Foto O. Matavulj

Čamber, koji je član organizacije "Srbska čast", tereti se za teško ubistvo Savanovića i ranjavanje Babića, a Đurđević za pomoć učiniocu nakon izvršenja krivičnog dela.

- Optužnicu ćemo dokazivati saslušanjem više svedoka, veštaka, kao i materijalnim dokazima među kojima je snimak nadzornih kamera koje su zabeležile kritični događaj - rekao je Aleksandar Simonović, tužilac.

Hapšenje Milan Đurđević, Foto O. Matavulj

Čamber i njegov branilac Miloš Paleksić uvodne reči su iskoristili da izjave saučešće porodici ubijenog mladića, iskazujući kajanje "zbog tragičnog događaja".

- Pravna kvalifikacija - teško ubistvo je neodrživa. U optužnici se ne navodi da je Čamberu bio ugrožen život. Nije imao nameru da nekog ubije - rekao je Paleksić.

- Čamber je pucao s poda nakon što je pao od udarca koji mu je zadao Savanović.

Milan Đurđević i njegov branilac Duška Bogojević takođe su izjavili saučešće porodici ubijenog. Istakli su da pregovaraju o sklapanju sporazuma o priznanju krivice. Zločin se dogodio 31. decembra na pumpi "NIS petrol" u Trnu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere