PREKINUTA SEDNICA SKUPŠTINE GRADA BIJELJINA: Đurđević zaključuje - bez gradonačelnika nema smisla zasedati

V. Mitrić

07. 04. 2021. u 12:48

PRVA tematska sednica aktuelnog saziva Skupštine grada Bijeljina prekinuta je nakon prve tačke dnevnog reda. Prekid zasedanja je predložio odbornik SNSD, u ime skupštinske većine, Miroslav Milovanović, navodeći kao razlog „privremeno odsustvo gradonačelnika Ljubiše Petrovića“.

ПРЕКИНУТА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГРАДА БИЈЕЉИНА: Ђурђевић закључује - без градоначелника нема смисла заседати

foto: V.Mitrić

Predsednik lokalnog parlamenta, Aleksandar Đurđević, ističe „da je gradonačelnik zakonski zastupnik grada i najodgovorniji za realizaciju projekata koji su tema ove sednice“.

- Uzevši u obzir da smo završili raspravu i glasanje o prvoj tački dnevnog reda, a nemamo informaciju kada će se gradonačelnik vratiti na zasedanje, smatramo da nema smisla da nastavljamo sa radom. Sjednica će biti nastavljena u roku od petnaest dana, kako to poslovnik i propisuje - dodao je Đurđević.

Gradonačelnik Petrović smatra da nije bilo potrebe za prekidanjem sednice, „ jer su na skupštinskom zasedanju ostali ovlašteni izvjestioci za sve tačke dnevnog reda, kao i potrebna većina odbornika“. Inače, kako kaže, morao je opravdano i privremeno da odustvuje i, kao predstavnik Grada Bijeljina, da učestvuje na vanrednoj Skupštini akcionara, za Grad strateškog, javnog preduzeća A.D. „Komunalac“.

- Održavanje ove sednice je neophodno da bi odbornici i građani Bijeljine dobili odgovore od skupštinske većine zašto nema napretka u realizaciji projekata koje je prethodni gradonačelnik dogovorio sa Vladom Republike Srpske i na kojima su oni insistirali u predizbornoj kampanji. Danas se ispostavlja da je većina projekata obećanih u kampanji dogovorena usmeno i netransparentno, pa mi danas imamo vrlo malo informacija i dokumentacije o tome, a troškovi čak i onih projekata koji su završeni ili je njihova realizacija u toku su u stvarnosti značajno veći od onoga što je planirano i najavljeno građanima.

Navodi, kako kaže, da Gradska uprava ne sarađuje sa Vladom, koje su se čuli na ovom zasedanju, nisu tačni, “a mi ćemo i dalje nastaviti da se borimo i radimo na realizaciji svih obećanih projekata, i da zahtevamo odgovore na ova pitanja“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna