AKCIJA "VEKTOR" U REPUBLICI SRPSKOJ: Uhapšeno osam osoba - Kladioničarima iznudili više stotina hiljada maraka (VIDEO)

O. M.

30. 03. 2021. u 13:30

MUP Republike Srpske uhapsio je osam osoba u okviru akcije "Vektor", usmerene na otkrivanje internet prevara i iznuda teških više stotina hiljada maraka.

АКЦИЈА ВЕКТОР У РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ: Ухапшено осам особа - Кладионичарима изнудили више стотина хиљада марака (ВИДЕО)

Foto: MUP RS

Akcija je sprovedena na području Foče, Han Pijeska i Istočnog Sarajeva gde su izvršeni pretresi na 25 lokacija koje koristi 26 osoba, a odnosi se na kladioničarsko tipovanje navodno nameštenih sportkih mečeva.


- Grupa se sumnjiči da su od oktobra 2020. posredstvom društvenih mreža reklamirali da poseduju informacije o nameštenim sportskim takmičenjima. Pomoću aplikacija za komunikaciju stupali su u kontakt sa više oštećenih osoba iz Severne Makedonije, Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Austrije, Švajcarske, Nemačke, Francuske i drugih zemalja, te su ih lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica držali u zabludi da poseduju informacije o nameštenim mečevima i navodili ih da da uplaćuju novac u svrhu navodnog klađenja - saopštio je MUP RS.


U saopštenju se navodi da su osumnjičeni, pretnjama, vršili iznude i prisiljavali oštećene da uplaćuju dodatni novac.

- Tim krivičnim delima osumnjičeni su stekli imovinsku korist u iznosu od nekoliko stotina hiljada maraka - navode u MUP RS.

Nakon kriminalističke obrade uhapšeni će biit predati u nadležnost Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju, dok će protiv svih 26 osumnjičenih biti podnesen izveštaj o počinjenim krivičnim delima prevara, pranje novca i iznuda posredstvom društvenih mreža.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!