ZAPLENJENI DROGA I 100.000 MARAKA: U nastavku akcije "Bure 2" policija u Bihaću i Drvaru uhapsila pet osoba

O. MATAVULj

30. 03. 2021. u 06:08

U OKVIRU akcije "Bure 2" policija je u Bihaću i Drvaru otkrila veću količinu droge, a zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu sa trgovinom narkotika uhapšeno je pet osoba.

ЗАПЛЕЊЕНИ ДРОГА И 100.000 МАРАКА: У наставку акције Буре 2 полиција у Бихаћу и Дрвару ухапсила пет особа

Foto MUP USK

U Bihaću su uhapšeni I. M. (20), I. A. (35) i I. M. (33), a u Drvaru dva muškarca kod kojih je, prema nezvaničnim informacijama, otkriveno oko 100.000 KM u kešu.

U MUP Unsko-sanskog kantona navode da se radi o nastavku akcije "Bure" u kojoj je prošle godine zaplenjeno 50 kilograma marihuane.

- Akcija se sprovodi s ciljem razbijanja lanca distribucije i prodaje narkotika na području Unsko-sanskog kantona. Sprovođenjem posebnih istražnih radnji u proteklim mesecima se došlo do operativnih saznanja koji su rezultirali hapšenjem pet osoba - navode u MUP USK.

Foto MUP USK

Dodaju da su u okviru akcije izvršeni pretresi na više lokacija u Bihaću i Drvaru.

- Pronađena je i oduzeta veća količina suve marihuane, i određena količina kokaina i heroina. Zaplenjena je veća količina vojnog i lovačkog naoružanja, veći iznos novca za koji se sumnja da je pribavljen prodajom narkotika, i mobilni telefoni i drugi predmeti koji će poslužiti kao dokaz u daljem postupku - saopštio je MUP USK.

PREDATI TUŽILAŠTVU

PETORICI uhapšenih na teret se stavlja da su počinili krivična dela neovlašćene proizvodnje i prometa drogom, i posedovanje i omogućavanje uživanja droge. Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni će biti predati u nadležnost Kantonalnog tužilaštva USK, koje će odlučiti o predlogu za pritvor.

Podsetimo, prvi deo akcije "Bure" sproveden je u junu prošle godine, kada je uhapšeno 13 osoba, od čega osam iz Bihaća, Četiri i Velike Kladuše i jedna iz Cazina, za koje se sumnja da su organizovale mrežu preprodavaca drogom u USK. Tada su izvršeni pretresi na 20 lokacija i zaplenjeno je oko 50 kilograma marihuane.

U policiji su navodili da je droga bila upakovana i pripremljena za dalju distribuciju, a njena vrednost po uličnoj prodaji procenjena je na iznos od oko 500.000 KM. I tada je zaplenjen veći iznos novca, za koji se veruje da je stečen prodajom droge, tri automobila, ali i oprema za uzgoj marihuane.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!