OBELEŽEN DAN OPŠTINE PRNJAVOR: Pre tačno 29 godina jedinice TO odbranile svoje mesto od neprijateljskih napada (FOTO)

N. ĐURIĆ

24. 03. 2021. u 17:24

POVODOM obeležavanja Dana opštine Prnjavor, 24. marta, rukovodstvo opštine i predstavnici opštinske Boračke organizacije, danas su u znak sećanja na poginule prnjavorske borce, položili vence kod Spomen-hrama na Vučijaku i ispred Spomen-kompleksa u Šibovskoj.

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ ПРЊАВОР: Пре тачно 29 година јединице ТО одбраниле своје место од непријатељских напада (ФОТО)

Foto: A. Atić

- Dan opštine se, kao i prošle godine, zbog trenutne epidemiloške situacije uzrokovane virusom korona obeležava na nešto specifičan način i u izmenjenim okolnostima. Bez obzira koliko godina iza nas bila teška u smislu razvoja, ipak je bila uspešna jer su mnogi projekti realizovani i ostvareni - rekao je načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš.

Upućujući čestitku Prnjavorčanima Tomaš se zahvalio svima koji su na bilo koji način i "minimalnim naporom doprinijeli razvoju te lokalne zajednice".

- Uveren sam da su mnogi izazovi pred nama ali isto tako nadamo se lepšim i srećnijim trenucima. Nadam se da ćemo svaki naredni Dan opštine, koji je poseban praznik za nas, obiležavati u boljem i srećnijem Prnjavoru - optimista je Tomaš.

Dan opštine sugrađanima čestitao je i predsednik Skupštine opštine Prnjavor, Željko Simić.

- Naša obaveza je da se danas, iako u nešto složenijim uslovima, sa ova dva sveta mesta, prisetimo naših heroja i prnjavorskih boraca koji su svoje živote dali u stvaranje Republike Srpske i u odbranu Prnjavora - naglasio je Simić.

Dan opštine Prnjavor obiležava se kao sećanje na 24. mart 1992. godine kada su jedinice Teritorijalne odbrane zauzele položaje na Motajici i odbranile opštinu Prnjavor i Krajinu od neprijateljskih napada. U poslednjem odbrambeno-otadžbinskom ratu poginulo je 626 boraca sa područja ove krajiške opštine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)