ZA BOLJE SUTRA ŠAMCA: Đorđe Milićević vratio se u SDS

Vid Blagojević

20. 03. 2021. u 11:08

ĐORĐE Milićević načelnik opštine Šamac i kompletan opštinski odbor liste „Narodni pokret Đorđe Milićević“ pristupili su Srpskoj demokratskoj stranci.

ЗА БОЉЕ СУТРА ШАМЦА: Ђoрђe Mилићeвић врaтиo сe у СДС

Foto: Vid Blagojević

Istovremeno  SDS-u je pristupilo  15 mesnih odbora, 43 člana Opštinskog odbora i 110 članova stranke Narodni pokret, kao i sedam direktora i sedam odbornika u SO Šamcu.

- Velika mi je čast i zadovoljstvo da se vratim u svoju kuću nakon 11 godina. Pored toga što u ovom periodu nisam bio član SDS zajedno sa ovom strankom sve te godine proveo sam u opozicionom delovanju. Ovaj čin je kontinuitet borbe za bolje sutra, kako opštine Šamac, cele Posavine, tako i Republike Srpske – naglasio je u razgovoru za "Novosti" Đorđe Milićević.

On je konstatovao da je SDS prespektiva Republike Srpske uz nadanje, kako kaže da će za godinu i po sa koalicionim partnerima postati vlast na nivou Republike Srpske.

- SDS je glavna opoziciona stranaka sada, a u budućnost će biti i glavna politička snaga u Republici Srpskoj gdje će se okupljati sve političke partije i lokalni pokreti sa nadom da omogućimo bolji život u Srpskoj od sadašanje vlasti. Mi smo počeli sa radom za bolje sutra i naš posao neće biti isprazna retorike kao što to radi sadašnja vlast - obećao je Milićević.

Fuzija dva opštinska odbora, OO SDS i „Narodni pokret Đorđe Milićević“ u Šamcu doneće dodatnu snagu i energiju u razvoju ne samo Šamca, nego i cele Posavine ocenjuje se u Šamcu.

- Opštinski odbor Srpske demokratske stranke Šamac, na čije čelo stajem kao predsednik, sigrno će u narednom periodu doživeti značajne reforme i promene. Potpuno sam svestan da je krajnje vreme za novom i jačom energijom koja će dati prostor mladim i kvalitetnim ljudima  da kroz svoje zalaganje daju doprinos boljoj sadašnjosti i budućnosti – naglašava Milićević.

Na tom putu kako kaže Milićević trebaće mu podrška svih  a posebno onog dela politički neopredeljenih, a koji su na prošlim lokalnim izborima svoj gals dali njemu.

- Ovim ujedinjenjem ne menjam politički identitet jer  kao i do sada ja ostajem načelnik svih građana bez obzira na političku, nacionalnu i versku opredeljenost. Ono što obećvam to je realizacija važnih projekta koji će građanima Šamca doneti bolji život -izjavio je Milićević.

Vraćanje u SDS Đorđa Milićević u vrhu ove stranke su sa velikim zadovoljstvom prihvatili, smatrajući da je to veoma važan događaj za stranku, ali i za ukupnu političku scenu u Srpskoj. Milćević je odmah imenovan u predsednišvo SDS-a.

Da podsetimo Đorđe Milićević od 2016 godine je načelnik Šamca. Građani ove posavske opštine i u novembru su na izborima u velikom broju njemu poklonili svoje poverenje za drugi mandat.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri