POLICIJA TRAGA ZA MOMIĆEM: Rasvetljeno brutalno ubistvo Mihajla Stupara (47) zvanog Šmit u Prijedoru

O. MATAVULj

13. 03. 2021. u 06:33

PRIJEDORSKA policija i tužilaštvo rasvetlili su brutalno ubistvo Mihajla Stupara (47) zvanog Šmit i zbog sumnje da je počinio taj zločin raspisali potragu za Markom Momićem (41) iz Prijedora.

ПОЛИЦИЈА ТРАГА ЗА МОМИЋЕМ: Расветљено брутално убиство Михајла Ступара (47) званог Шмит у Приједору

Foto Info Prijedor

Do zaključenja današnjeg izdanja "Novosti" Momić se nalazio u bekstvu.

- Policijski službenici preduzimaju mere i radnje u cilju pronalska Marka Momića, zbog postojanja sumnje da je počinio teško ubistvo. Pozivaju se građani da, ukoliko primete lice sa fotografije, o tome obaveste najbližu policijsku stanicu ili pozovu broj 122 u cilju hapšenja osumnjičenog - saopšteno je iz PU Prijedor.

Kako saznajemo, policija je došla do dokaza da je Momić posle zločina napustio Prijedor, a postoje i indicije gde bi se mogao nalaziti i za njim se intezivno traga.

- Privedeno je više osoba za koje se sumnja da su Momiću pomogle u zločinu, kao i čovek koji mu je pomogao u bekstvu. Nakon kriminalističke obrade odlučiće se za koga od njih će biti zatražena mera pritvora - rekao je izvor uključen u istragu.

Mihalo Stupar, Foto Fejsbuk

Stupar je ubijen u noći između srede i četvrtka, a njegovo unakaženo telo, s višestrukm povredama glave, pronađeno je u blizini reke Sane u Prijedoru. Na mestu zločina otkriveni su tragovi polomljene bajzbol palice kojom je najverovatnije ubijen, a zatečeni su i tragovi koji ukazuju da je pregažen automobilom.

- Pronađen je automobil koji je korišćen u zločinu, kao i delovi polomljene palice. Izvršeni su pretresi na sedam lokacija, koje su koristile osobe obuhvaćene istragom, i prikupljeni dokazi koji bi mogli biti ključni za dalju istragu - kaže izvor iz istrage.

RAZBOJNIŠTVO U HRVATSKOJ

PREMA nezvaničnim informacijama hrvatsko pravosuđe Marka Momića potražuje zbog razbojništva nad Josipom Horvatom (61). Radi se o penzioneru koji je brutalno pretučen u svojoj kući, kada mu je ukradeno 600.000 kuna, da bi od povreda podlegao tri meseca kasnije. Pravosudni organi BiH doneli su odluku o ekstradiciji Momića koja, kako saznajemo, nije pravosnažna. Odbrana je uložila žalbu po kojoj se još nije odlučivalo.

Pojašnjava da još nije poznato šta je bio motiv ubistva.

- Postoje indicije da ubistvo nije bilo planirano, već da je došlo do sukoba, koji se pretvorio u krvavi zločin. Tačan motiv i druge okolnosti se istražuju - ističe sagovornik "Novosti".

Osumnjičeni Marko Momić, Foto: PU Prijedor

 

Marko Momić ima bogat dosije i policiji je poznat kao višestruki prestupnik. Za njim traga i pravosuđe Hrvatske zbog teškog ubistva i razbojništva koje je, kako nezvanično saznajemo, počinjeno u novembru 2019. u Selniku kod Ludbrega.

Po toj poternici Momić je uhapšen u decembru prošle godine. Međutim, Sud BiH je tada odbio da mu odredi pritvor. Umesto toga određene su mere zabrane putovanja i napuštanja boravišta. Oduzete su mu putne isprave i zabranjeno korištenje lične karte za napuštanje BiH, a imao je obavezu da se tri puta sedmično javlja nadležnoj policijskoj stanici. Te mere su na snazi do 27. marta i Momić ih je sve prekršio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista