TREĆI UZEO PARE? Sudija odbio sporazumno priznanje krivice razbojnika i Tužilaštva!

V. Mitrić

24. 02. 2021. u 18:04

SUDIJA Dane Jamina Okružnog suda u Bijeljini, nije kako se očekivalo u delu javnosti, prihvatio sporazum o priznanju krivice Bijeljincima, Živanu Glišiću i Dušku Velimiroviću, koji su, sa svojim advokatima, potpisali sa OJT Bijeljine, u predmetu tužioca Nebojše Jovanovića.

ТРЕЋИ УЗЕО ПАРЕ? Судија одбио споразумно признање кривице разбојника и Тужилаштва!

Foto B. Milošević

Tužilac je tražio za Glišića tražio četiri godine, a za Velimirovića 3 godine i 10 meseci. Sudija je ocenio da je sporazum neprihvatljiv za sud, odbio ga u celosti uputio predmet u redovan sudski postupak, koji će suditi veće trojice Okružnog suda u Bijeljine.

-Sudija je potvrdio da se iz optužnice nedvosmisleno vidi da je treća osoba, koja je vozila Glišića i Velimirovića u pljačku, i čuvala opljačkani novac od penzionerke Raje Tomić, nesumnjivo učesnik, ali da sud ne može da mu sudi pošto ga nema u optužnici i pošto je svedok!??? Sud je konstatovao da je ogromni opljačkani novac evidentiran kroz optužnicu, ali to što ga nisu našli nije stvar suda, nego tužilaštva i policije – kaže Dušan Tomić, koji očekuje javno suđenje, pošto je današnje bilo zatvoreno za javnosti.

Na pauzi suđenja Tomiću su se obratili optuženi da je „sav novac, 3.000 evra, i zlato ostalo u stanu neoptuženog Miodraga Zekića, diplomiranog ekonomiste iz Bijeljine, koji ih je odvezao na pljačku, vratio iz pljačke i krio ih“.

Foto: V. Mitrić

Opljačkana Radinka Tomić

Dušan Velimirović pokušao je da se pozdravi sa Radinkom, koju su opljačkali u njenoj kući u Dazdarevu, i odneli 40 hiljada evra i zlata u vrednosti od oko 15.000 evra.

-Obojica optuženih su povratnici, tužilac je, svesrdno za njih, predložio blage kazne, iz samo njemu znanih razloga, i sud to, jednostavno, nije mogao da prihvati –kaže advokat Tomić. –Očekujemo, s razlogom, više kazne na suđenju koje uskoro počinje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024