KRIVIČNA PRIJAVA DIREKTORU: Nenamensko trošenje sredstava u Budžetu

V. Mitrić

24. 02. 2021. u 16:44

GRADONAČELNIK Bijeljine Ljubiša Petrović podneo je Okružnom tužilaštvu u Bijeljini krivičnu prijavu protiv direktora Centra za socijalni rad Milorada Sofrenića, zbog postojanja osnova sumnje da je nesavesno postupao i kršio zakon o propisanim procedurama, prilikom poslovanja ove ustanove.

КРИВИЧНА ПРИЈАВА ДИРЕКТОРУ: Ненаменско трошење средстава у Буџету

Foto: V. Mitrić

U prijavi se navodi da iz navedenog proizilazi da postoje osnovi sumnje da su pomenutim radnjama ostvareni elementi krivičnih dela zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja, u vezi sa nenamenskim korišćenjem budžetskih sredstava.

Gradonačelnik Petrović istakao je da je prijava podnesena na osnovu izvršenih kontrola rada u Centru za socijalni rad, a koje su utvrdile nepravilnosti u poslovanju, te da od nadležnog tužilaštva očekuje da proveri ove navode.

On je poručio da će poslovanje u svim preduzećima koja su u nadležnosti Grada Bijeljina i dalje biti pod lupom, jer se na osnovu pristigle obimne revizorske dokumentacije, stiče utisak da je i u još nekim preduzećima u proteklom periodu na delu bilo nedomaćinsko poslovanje, kojim je novac građana Bijeljine trošen na sumnjiv način.

„Ovo je samo početak isterivanja stvari na čistac. Gradska uprava sa mnom na čelu, iskoristiće sve zakonske mogućnosti da se nesavesnom i nezakonitom radu u preduzećima stane u kraj. To je narodna imovina i ne smemo da dozvolimo da novac svih građana bude arčen kako je kome volja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna