GRAĐANI DOŠLI PRED SUD: Danas izricanje presude za saobraćajku u kojoj je stradala Vanja Rudić (13) (FOTO)

O.M.

05. 02. 2021. u 12:33

PRED izricanje presude Nisvetu Mujkiću (26), optuženom da je u stanju teškog pijanstva "golfom" usmrtio Vanju Rudić (13) u centru Prnjavora, pred zgradom Okružnog suda u Banjaluci okupila se grupa građana.

ГРАЂАНИ ДОШЛИ ПРЕД СУД: Данас изрицање пресуде за саобраћајку у којој је страдала Вања Рудић (13) (ФОТО)

Foto: O. Matavulj

Mahom se radi o Prnjavorčanima koji su organizovano došli pred sud da podrže roditelje stradale devojčice Ljiljanu i Lazu Rudića. Građani traže pravdu, te izricanje najstrožije kazne od 15 godina zatvora. Oko zgrade suda pojačane su mere bezbednosti pa prilaze sudu čuvaju pripadnici Sudske policije Republike Srpske sa dugim cevima, uz asistenciju pripadnika PU Banjaluka. Nikakvi incidenti nisu zabeležni.

Optužnicom Mujkiću se na teret stavlja najteži oblik ugrožavanja javnog saobraćaja. Ranije je priznao da je vozio pijan sa 2,01 g/kg i to nasilničkog vožnjom od najmanje 105,6 km/h na mestu gde je brzina ograničena do 40 km/h. Tragedija se dogodila 10. oktobra prošle godine u 21.29 časova u ulici Laze Lazarevića u Prnjavoru. Vanja je stajala na pločniku čekajući oca Lazu da dođe po nju, kada je na trotoaru u nju udario "golf", kojim je upravljao Mujkić i na mestu je usmrtio.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći