BAKIRE, ISTINA BOLI: Sud odbacio Izetbegovićevu tužbu protiv Dodika

S. M.

04. 02. 2021. u 19:16

БАКИРЕ, ИСТИНА БОЛИ: Суд одбацио Изетбеговићеву тужбу против Додика

Foto: Arhiva

SRPSKI član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da je sud odbacio tužbu koju je protiv njega podneo Bakir Izetbegović.

Lider SDA tužio ga je zbog izjave da je njegov otac Alija bio u zloglasnoj "Handžar diviziji" tokom Drugog svetskog rata.

- Danas sam saznao da je njegova tužba protiv mene podneta kada sam rekao da je njegov otac Alija Izetbegović bio u Handžar diviziji. Saznao sam da je sud odbacio tužbu koju su on i njegova porodica podneli protiv mene - rekao je Dodik novinarima.

Dodik je ranije izjavio da je uloga Bakira Izetbegovića, koji ima prezime, ali nema ime, teška, te da zato svojim pretnjama da će ga tužiti zbog izjava da je njegov otac Alija bio u "Handžar diviziji" pokušava da skrene pažnju sa istorijskih činjenica.

- Postoji istorijska građa, ali i svedoci koji govore o tome da je Alija Izetbegović bio pripadnik ove nacističke jedinice - istakao je tada Dodik.

Dodik je rekao da je o učešću Alije Izetbegovića u "Handžar diviziji" pisao čak i "NJujork tajms", te da se, verovatno, Alija pred sam kraj rata, kao i većina muslimana, kamuflirao i priključio partizanskim jedinicama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)