ZBOGOM SINE, I JA ĆU ZA TOBOM: Sahranjen Stevo Aničić, otac četvoro dece (FOTO)

N.Đ

24. 01. 2021. u 18:58

MNOGOBROJNI ne samo Prnjavorčani, uz jecaje i suze, na večni počinak ispratili su 46-godišnjeg Stevu Aničića, oca četvoro dece, koji je u prošli četvrtak veče poginuo u saobraćajnoj nesreći nadomak svog doma u Potočanima, kod Prnjavora.

ЗБОГОМ СИНЕ, И ЈА ЋУ ЗА ТОБОМ: Сахрањен Стево Аничић, отац четворо деце (ФОТО)

Foto: N.Đ

Sa ovog sveta ispraćen je, kako se čulo, dobar čovek, otac i veliki borac, rođen u Ključu, a u zemlju je položen u mesnom groblju u naselju Potočani, gde su nakon izbeglištva iz zavičaja, sada u FBiH, vredni Aničići podigli novo i lepo porodično domaćinstvo.

- Još kao maloletnik postao je, od 1993. pa do kraja, učesnik proteklog odbrambeno-oslobodilačkog rata. Radno, boreći se kako je znao i umio na svoj svojstven način, podizao je porodični doma, a sa sada bivšom suprugom Nikolinom, stekao četvoro dece. Prerano je izgubio život skoro kod svoje kuće…-rekao je u oproštajnoj besedi sveštenik Zlatko Jusupović, protonamesnik potočanski.

- Ne ostavljaj nas Stevo!... Ne damo te… Kud nam te nose… pa zar u crnu zemlju naš Stevo! -prolamali su se krici i jecaji nad potočanskim nebom, dok su đaci ovdašnje OŠ „Miloš Crnjanski“ uz „Očenaš“ ispraćali oca svojih drugara Dragane (9) i Nikole (11). Stevine dvoje malodobne dece.

- Zbogom sine, i ja ću uskoro za tobom! Naći ćemo se mi gore… - posebno su sve prisutne ganule ove reči Čede Aničića, prkosne ljudine, Stevina oca.

Reporteru „Novosti“ je rekao da pogotovo sada brine za dodatno pogođenu suprugu - Stevinu majku Bosiljku, ionako obolelu usled više teških operacija. Prisetio se i najranijih koraka svog izgubljenog sina.

- Sa 16 godina se prijavio u srpsku vojsku, gde su mu rekli „ti si premlad, gde ti je otac?“. A, on im je uzvratio „pa i on je tu“. Ja sam već bio u proboju koridora, komandir čete, kasnije sam se rame uz rame borio za slobodu sa svojim Stevom. Tog jutra smo zajedno popili kafu, ništa nije slutilo tragediji… - uspeo je da, za „Novosti“, izusti ožalošćeni otac Čedo.

POMOĆ

OD četvoro Stevine dece njih dvoje su malodobni: Dragana (9) je drugi a Nikola (11) šesti razred osnovne škole, dok je Čedo nedavno oženjen a Dajana udana. Dečica će, kako saznajemo, nastaviti da žive u svom zajedničkom domu sa bakom i dedom. Osim sa teškim gubitkom oni su suočeni i sa bolešću, za šta izdvajaju ne mala sredstva za lekove.

- Posetiću uskoro ovu porodicu i videti šta mogu da pomognem. Jer, ruku pomoći treba pružiti i kada nisu izbori već kada je to neophodno-rekao nam je na sahrani prisutni Slavko Vujinović, poznati prnjavorski privrednik i humanista.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije