Odgoror Ratomira Milovića na Demant, Arsenija Mirkovića, zamenika načelnika Novog Goražda

R. Milović

19. 01. 2021. u 21:09

MALO je reći da sam iznenađen Demantijem, gospodina Arsenija Mirkovića (SNSD), još uvek ( do Prve konstitutivne sednice SO N.Goražde) zamenika načelnika Miloj Petković(SNSD), koja će tu funkciju obavljati i u naredne četiri godione.

Одгорор Ратомира Миловића на Демант, Арсенија Мирковића, заменика начелника Новог Горажда

Foto: R. Milović

Činjenica je da sam telefonom, na najnormalniji način sa mlađanim Arsenijem Mirkovićem, ličnim poznanikom,  razgovarao telefonom, pre objavljivanja teksta „Godina je otpočela svađom“ i u celosti prenio njegovu Izjavu, da sednici nije presedavao Predsednik SO iz Starog saziva Ibrahim Drljević, koji je, po rečima Mirkovića, Konstitutivnu sednicu sazvao 25.februara, a da se Bloku oko SDS žuri da sa obezbeđenom većinom, preuzme zakonodavnu Vlast u Novom Goraždu. Tvrdi u Demantiju, a to se poklapa i sa njegovom Izjavom u mom tekstu, da je to sve, po Njemu, nelegalno.

Ni sada mi nije jasno, šta demantuje i ko ga je uplašio ili nagovorio da to radi.

Preneo sam Njegov stav da ne prizna nikakvu Sednicu SO Goražde,koju zakazuje neko drugi, osim, bivšeg predsednika Ibrahima Drljevića, kojem je „i de fakto i de jure“, mandat , konačno istekao 15. decembra 2020. godine, kada je CIK BiH i zvanično objavio i potvrdio rezltate novembarskih Izbora.

„Starom“ predsedniku je ostavljena potokularna obaveza da „sazove“Prvu konstitutivnu sednicu“ novog saziva Odbornika. Pozdrtavi ih  i pozove najstarijeg, novog odbornika i dva najlađa, da preuzmu(bez Njegove pomoći) dalje rukovođenje sednico SO Novo Goražde.

Sa Arsenijem se dugo poznajem, a zovemo ga skraćeno Arsen, kao što mene niko, ili malo ko, oslovljava Ratomir, već skraćeno Rato. Tu grešku priznajem i ni jednu drugu. Čak ni jedan tekst o Novom Goraždu, u njegovom mandatu zamenika načelnika Novog Goražda, nisam objavio u „Novostima“, jer nekog povoda za to i nije bilo. Kako sam ja to onda „neprijatelj“ Novom Goraždu u kojem sam godinama radio u „Radio Goraždu“, a sa njegoivim ocem Goranom ,igrao odbojku za OK „Radnički“ iz Goražda.

Evidentno je da je SNSD, kojeg podržavaju dva odbornika iz SDA, izgubio većinu u novom lokalnom parlamentu, koji će se izjašnjavati i o novom Zameniku načelnika, kao i o drugim načelnicima odelenja. Kasno je sada tražiti alibi za neuspeh. Poznato je da ljudi koji izbegavaju neuspehe-izbegavaju u uspehe. Otud je valjda najlakše, obrušiti se na novinara, a to je imao od koga naučiti kao član SNSD.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri