PRETIO JOJ I KLANJEM: Nastavljeno suđenje za zlostavljanje i svirepo ubistvo Milice Marinković (33)

O. MATAVULj

20. 01. 2021. u 06:08

ĐUJA Inđić, svedok tužilaštva na suđenju Branislavu Stanivukoviću (43), optuženom za svirepo ubistvo Milice Marinković (33), ispričala je u banjalučkom Okružnom sudu da je kobnog dana optuženi pretio da će zapaliti Milicu, čak joj je pretio i da će je zaklati nožem.

ПРЕТИО ЈОЈ И КЛАЊЕМ: Настављено суђење за злостављање и свирепо убиство Милице Маринковић (33)

Foto D. Pozderović

Stanivuković se tereti da je nevenčanu suprugu polio i zapalio benzinom pred njenom kćerkom Slađanom. Zločin se dogodio 20. jula na putu u Aleksandrovcu kod Laktaša. Milica je zadobila opekotine glave, leđa i ruku i podlegla je 3. avgusta.

Inđićeva, žrtvina najbolja prijateljica, kaže da je Stanivuković često napadao i tukao Milicu, jer je bio bolesno ljubomoran. Noć pre ubistva zajedno s komšijama bila je na poslužici u Miličinoj kući u Mrčevcima. Priča da je sve bilo normalno do jutra, odnosno dok se nisu vratili u kuću u Aleksandrovcu, kada je počela svađa.

- Branislav je njoj počeo da prebacuje kako će ga ostaviti kada on ode na izdržavanje kazne.

Branislav Stanivuković

Foto Privatna arhiva

 

Uzeo je nož i krenuo prema Milici, govoreći da će je zaklati. U tome ga je sprečila njegova kćerka iz prvog braka Tamara, koja je govorila: "Nemoj tata!" - ispričala je Inđićeva.

Ona kaže da je zajedno s Milicom izašla iz kuće.

Skrivale su se u žbunju, jer je Stanivuković vikao da će Milicu zapaliti. Rastale su se u 5.45, kada je po Milicu došla koleginica s posla.

- Milica je bila preplašena, a i ja sam bila u strahu. Otišla je do firme s namerom da obavesti šefa da taj dan ne može raditi.

Kada smo se rastale, Branislav me oko šest nazvao i opet rekao da će Milicu zapaliti - istakla je Inđićeva.

Komšiji rekao za zločin

DARKO Šljivanac, komšija optuženog, kaže da ga je Branislav kobnog dana pozvao i rekao da je zapalio Milicu.

- Te reči su me šokirale. Nisam mogao da verujem da je to uradio. On je bio dobar komšija, pomagao kad god bi trebalo, a i Milica je bila vredna žena - rekao je Šljivanac.

Bivša supruga optuženog Zehra Stanivuković kaže da je na dan ubistva Branislav dovezao njihovu kćerku, koja je bila uplakana. Po ulasku u kuću rekla joj je da plače zato što se "tata napio", te je molila da tog dana ne ide na posao. Ona je u sudnici rekla da, dok su bili u braku, Branislav prema njoj nije bio nasilan. Međutim, kada je tužiteljka podsetila na iskaz iz istrage, potvrdila je da je optuženi znao udariti.

- Možda mi je udario šamar, dva. Možda sam ja bila kriva zbog toga, ne znam - izjavila je Zehra.

U raspravu se zatim uključio član sudskog veća, sudija Milan Blagojević, komentarišući kako "savremene žene nemaju razumevanja za šamar", pitajući svedokinju da li je optuženi tukao.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a