STEFANOVIĆU ODREĐEN EKSTRADICIONI PRITVOR: Ubica iz Novog Sada pristao na skraćeno izručenje Srbiji

O. MATAVULj

14. 01. 2021. u 11:26

СТЕФАНОВИЋУ ОДРЕЂЕН ЕКСТРАДИЦИОНИ ПРИТВОР: Убица из Новог Сада пристао на скраћено изручење Србији

Foto: Arhiva

SUD BiH odredio je ekstradicioni pritvor Stefanu Stefanoviću (29), koji je uhapšen u Banjaluci po poternici Interpola Beograd zbog teškog ubistva navijača Vojvodine Milana Pribakovića u Novom Sadu 2017. godine.

U Sudu BiH navode da se tokom ročišta Stefanović izjasnio da u pojednostavljenom postupku želi biti izručen u Srbiju.

- Po rešenju suda ekstradicioni pritvor može trajati do izvršenja odluke o izručenju ili do nove odluke suda, a najduže šest meseci, odnosno do 11. jula - navode u Sudu BiH.

Pojašnjavaju da pravosuđe Srbije Stefanović potražuje u cilju izvršenja pravosnažne presude od godinu i osam meseci zatvora nezakonito posedovanje oružja u sticaju sa krivičnom delom ugrožavanje sigurnosti.

- Takođe potražuje se u cilju kriivčnog gonjenja za teško ubistvo i nezakonito nošenje oružja - ističu u Uredu za odnose s javnošću Suda BiH.

Stefanović se tri godine nalazio u bekstvu i u odsustvu je osuđen na 15 godina zatvora. Lociran je i uhapšen u Banjaluci, gde se krio pomoću lažnog identiteta na ime Nikola Radišić. U stanu koji je koristio policija je pronašla 30 grama kokaina, 60 grama marihuane i 10.500 maraka u kešu. Zbog sumnje da su mu pružali podršku uhapšeni su Slobodan Stanković, vojnik Oružanih snaga BiH Milan Gajić, te taksista Bojan Đurić. U nastavku akcije policija je došla do saznanja da je Stanković koristio iznamljeni stan za skrivanje droge. U pretresu tog stana otkriveno je još 355 grama marihuane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)