ŽESTOKA POLEMIKA U PARLAMENTU BiH: "U vašim izlaganjima se čuje vapaj - primite me"

S. M.

11. 01. 2021. u 16:05

KLUB SDS, PDP i DNS nije inicijator smene Saveta ministara BiH, ali jeste se iz više razloga pridružio zahtevu za smenu, izjavio je Mirko Šarović. On je na sednici Predstavničkog doma BiH rekao da je zajednički razlog za smenu loš rad Saveta ministara BiH.

ЖЕСТОКА ПОЛЕМИКА У ПАРЛАМЕНТУ БиХ: У вашим излагањима се чује вапај - примите ме

Foto: Nezavisne novine

– Gore izvršne vlasti nema u regionu, od prvog saziva do poslednjeg, nije se pojavio ovakva garnitura. Sve je tačno, za malo zakona, za zaustavljanje evropskog puta BiH, reformskih projekata. Od 198 obećanja koje je dao ovaj saziv Saveta ministara, neko je primetio da je ispunjeno samo jedno. Prošli sazivi Saveta ministara BiH su u proseku za svaku sednicu pripremao najmanje ovoliko zakona koliko smo dobili od ovog saziva za 13 meseci. To je opšte bledilo, nekompetentnost. Svaki dan je dragocen ako vidimo leđa ovakvoj izvršnoj vlasti, makar isti formirali i novi saziv,poručio je Šarović na sednici Predstavničkog doma BiH na kojoj se raspravlja o inicijativi za izglasavanje nepoverenja Savetu ministara BiH.

Reagovala je šefica Kluba poslanika SNSD Snježana Novaković Bursać koja je rekla da je „lična nesreća svakog pojedinca u percepciji onoga što misli sam o sebi“.

– Imate mogućnost da se uporedite jer ste učestvovali u Savjetu ministara. Kao predsednik stranke koju vodite, u odnosu na 2016. imate 37.000 glasova manje, a 47.000 glasova manje u odnosu na 2018. Iza sebe niste ostavili nijedan dokument o Trgovskoj gori, ostavili ste tri godine nepopunjen upitnik o izvozu crvenog mesa na tržište EU. Najmanje ste kompetentni da nešto kvalifikujete kao loše da ne može da bude gore. To vama ne dajem za pravo jer vam ne daju za pravo ni argumeti ni građani,rekla je Novaković Bursać.

Usledila je polemika u kojoj je Šarović odgovorio da je sve što je rekla „odraz neznanja“ tvrdeći da joj je „to verovatno neko pripremio ranije“.

Foto: Novosti

– Ne znate ništa o izvozu crvenog mesa, o izvozu u Tursku. Izvoz je stajao u ladicama jedne druge Vlade i nisu odgovarali. Šta ovde ima koristi da pričate o izbornim rezultatima. Oni su naši, ali je ovaj Savet ministara loš, a najlošiji su ministri koji odlaze iz vaše stranke. Pogledajte kakva je reprezentacija RS. Ja sam završio mandat, imao sam i kritike i pohvale, ali ne može vam to biti argument da branite ove ljude – odgovorio je Šarović.

Novaković Bursać je uzvratila da lider SDS nije demantovao nijednu njenu reč.

– Niste vi ti koji možete nekoga da kvalifujete. Imali ste priliku da radite, posle toga su vas građani ocenili na izborima. U vašim izlaganjima se čuje vapaj „primite me, pa kako god“, rekla je ona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju